Menu

Fynboerne

1938-08-14

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Knud Hendriksen

Dokumentindhold

Det var uheldigt, at Johannes Larsen ikke var hjemme, da Knud Hendriksen kom. Larsen har ikke taget stokken med til Sverige. Han hader at skrive, når han er i gang med en god maleperiode, og når han maler, kan han ikke skære træsnit.

Transskription

Båxhult 14 Aug 1938.

Kære Knud Hendriksen!
Det var uheldig at jeg var borte da De og Deres Kone kom paa Besøg i Kjerteminde, men forhaabentlig kan det gaa bedre en anden Gang. Nej jeg har ikke taget Stokken, som jeg forøvrigt blev meget glad for, med herover. Jeg har en meget daarlig Samvittighed over ikke før at have ladet høre fra mig, men jeg føler naar jeg er i en Arbejdsperiode en næsten uovervindelig Afsky for at skrive, nu ligger her imidlertid 11 andre Breve de maa besvares, saa nu tager jeg Søndagen til at faa det overstaaet. Som nævnt er jeg i Gang med at male, og hvor længe det varer ved jeg ikke, men det ved jeg at saa længe jeg maler kan jeg ikke snitte Træsnit, saa jeg kan ikke nu love noget sikkert, men hvis jeg kan skal jeg nok.
Med venlig Hilsen og Tak for Stokken.
Deres hengivne Johannes Larsen

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet på brevet

Brevet er scannet fra en fotokopi.
Det vides ikke, hvad Knud Hendriksens kone hed.
Den omtalte stok er til brug for det portræt af Frederik Hendriksen, som Johannes Larsens lavede i træsnit. Larsen bad i et brev 20. januar 1938 Knud Hendriksen trykke et fotografi af Frederik Hendriksen over på stokken.

Båxhult

Gårdens navn er skrevet øverst på brevet

Brevet er i privateje

Nej