Menu

Fynboerne

1955-11-14

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Patronen/Carl Andresen er død. Marius Christiansen er også gået bort.
Larsen har taget billedet af kortspillerne hjem for at gøre det færdigt.
Mentze er syg, så bogudgivelsen bliver forsinket. Der skal afholdes bogreception, men Larsen tager måske ikke med til den.
Jeppe er på ugentlige jagtture.
Johannes Larsen har været til frokost hos Havsteen-Mikkelsen.

Transskription

Kjerteminde 14 Novbr. 1955.

Kære Lysse

Tak for Dit Brev. Naar Du ikke hørte fra Patronen sidste Jul, kommer det af at han døde i Fjor Efteraar. Det tynder ud, nu døde Christiansen i Forgaars. Han havde endelig efter et Par Aars Betænkning bestemt sig til at lade sig operere og var indlagt paa Kommunehospitalet hvor de havde afmagret ham og opdaget at han ogsaa havde et svagt Hjærte, saa de maatte nøjes med en mindre Operation og udskrev ham for ca 14 Dage siden og saa rejste han omgaaende til Nykøbing til nogle gamle Venner for at gaa paa Jagt siges der, og fik Lungebetændelse og kom hjem i Ambulance og laa en Uges Tid, vist den meste Tid uklar. Jeg har nu taget Billedet med Kortspillerne hjem og skal gøre noget ved det paa Værkstedet inden jeg tager det der ud igen og gør det færdigt. Jeg har haft Brev fra Folmer Pedersen, han skriver at Mentze ligger syg af Galdeblærebetændelse eller noget i den Retning, hvad der har forsinket Bogens Udgivelse, men mener at den kommer omkring 1 Decbr, og at de meget gerne vil have mig der ind til en Højtidelighed i den Anledning og vil bekoste hen og hjemrejse og Hotel. Jeg ved endnu ikke om jeg gider. Maaske kunde det kombineres med Turen til Båxhult. Jeppe er nu i Gang med sine ugentlig Jagter. I Gaar kom han gennemblødt hjem fra en Morgentur i Pram til Klappen med Ederfugle 2 Fløjelsænder og 2 Krager, mens flere Ederfugle der var skudt døde ned drev fra ham, da han ikke kunde ro mod Strømmen. Jeg var i Gaar til Frokost hos Sven Mikkelsens, sammen med Einar Mikkelsen, Else var rejst derud Lørdag og jeg kørte saa derned med Dydensborg og hentede hende. Det var et dejligt Vejr, med skyfri Himmel og det er det ogsaa og næsten Stille. Jeg skal hilse fra Uglen og Thora og Else og mange Hilsner fra
Din Far.

Omtalte genstande

På billedet Kortspillerne ses Johannes Larsens to gode venner, ægteparret Dagmar og Johan Due Nielsen. Han stående.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Ernst Mentze udgav bogen Johannes Larsen, Kunstnerens Erindringer med biografiske Oplysninger, Noter og Kommentarer. Berlingske Forlag 1955.
Klappen er muligvis en sandbanke nær Kerteminde

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A