Menu

Fynboerne

1955-06-06

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen fortæller om de fugle, som han har i haven.
Guldfiskene er døde, så han vil til Odense og købe nogle nye.
Mentze har været på besøg.
En vej i Fredericia skal have Johannes Larsens navn.
Struckmann og Larsen skal sammen hænge udstilling op til juli.
Thora har købt gæslinger.

Transskription

Kjerteminde 6 Juni 1955.

Kære Lysse.
Tak for Dine Breve og tak Jonas for hans Forsendelse. Mødet i Faaborg er foreløbig udsat. I Dag er det Graavejr men ellers har vi nu haft en 14 Dage med Stille Vejr og Solskin. Pinsedag sad jeg her udenfor og saa paa Fuglene. Vi har Alliker i Kaminskorstenen, Ungerne er vist fløjet ud i Gaar. I P[ulæseligt] ved Hjørnet af Huset havde et Par Bruneller Unger og ved Siden af holder et Par Tornirisker til. Et Par Rødstjerter har Rede i en Undulatkasse i Volieren. I Kirsebærtræet var en broget Fluesnapper ♂, Dagen før havde der været en ♀. Stære, Solsorter. Graaspurve og Skovspurve. 3 Mursvaler om Huset, de kom i Fjor lige før jeg rejste til Sverige og nu er de altsaa her igen og jeg tror de bor under Tagskægget paa Østgavlen, i Gaar saa jeg kun 2 hele Dagen men om Aftnen var der 3 igen; saa Hunnen er vel ved at lægge Æg. Men tilbage til Pinsedag. Hen under Aften kom der 2 Stillitser og hentede Redemateriale i Staudebedet paa Hjørnet af Vinhuset, de kom 3-4 Gange og fløj over Vinhuset op i Haven. Jeg har ikke set dem siden men hørt Hannen synge. Her er ogsaa en Gransanger som jeg hører hver Dag. Derimod savner jeg Munken og den graa Fluesnapper som vi ellers har haft hvert Aar, og Løvsangeren har jeg ikke hørt i den senere Tid; men Gulbug Havesanger Gærdesanger Bogfinker og Gærdesmutter er her, og en hvid Vipstjert kommer i Basinet hvor Ringduerne ogsaa af og til drikker. Vi havde en Østenstorm i Efteraaret som fejede alle Kirsebærbladene ned i Basinet og da Isen smeltede var Vandet raaddent og Guldfiskene døde, jeg skal en af Dagene ud til Odense og købe nogle. Aakanden er vældig kraftig i Aar med en hel Mængde Knopper. Mentze har været her en 14 Dags Tid og boet paa Hotelet han er meget hyggelig. I Eftermiddag vil han køre os en Tur. Han skal rejse i Morgen. Jeg har haft Brev fra Undervisningsministeriet, at jeg skal have en Æresvej paa Købestævnet i Fredericia. De har valgt 5 Billeder og jeg skal vælge Resten, jeg havde Brev fra Struckmann i Dag. Han rekreerer sig i Lugano og glæder sig til at komme til at hænge Udstillingen op sammen med mig sidst i Juli. For en 3 Uger siden købte Thora 4 Gæslinger, det er gevaldigt saa de er vokset og nu begynder de at faa Fjer i Vingerne, de er hvide. Ja saa tror jeg ikke jeg kan finde paa mer i Øjeblikket. Jeg skal hilse fra Else og Jeppe og Thora.

Mange kærlige Hilsener fra

Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Brunelle: Jernspurv.
Mursvale: Synonym for mursejler.
Vinhuset: En bygning i Johannes Larsens have, som den tidligere ejer af grunden benyttede som lysthus. Larsen-familien opbevarede blandt andet vin i husets kælder.
Det første officielle danske købestævne fandt sted i Fredericia fra den 1. til den 8.september 1913 og blev afviklet sidste gang i 1986, efter at have været arrangeret 70 gange. Ideen og inspirationen til at etablere et købestævne opstod første gang i 1910, hvor byen fik besøg af fregatten Jylland, som i 1910 besøgte en række danske havnebyer, med en vandreudstilling, Køb Dansk, etableret af landsforeningen Dansk Arbejde (Wikipedia maj 2022).

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A