Menu

Fynboerne

1958-05-26

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Larsen er glad for, at Johan/Lysse vil køre ham til Norge. Han håber, at Lysse vil hente ham i Kerteminde, så Lysse kan få bøger mv. med. Leo Swane må kunne anbefale, hvad de skal se. Larsen venter på penge fra staten efter 1. juni.
Johannes Larsen kæmper med en akvarel med motiv fra sit soveværelse.
Det har været tordenvejr.
Jeppe har været på rypejagt.

Transskription

Kjerteminde 2den Pinsedag 1958.

Kære Lysse.
Tak for Brevet. Det glæder mig meget at Du vil køre mig til Norge og jeg glæder mig vældigt til Turen. Vikingeskibene staar vist i noget der hedder Bygdø Museet, som jeg tror ligger uden for Oslo. Men det og hvilke Stavkirker vi skal se hitter vi jo nok ud af naar vi kommer der op. Jeg har i den sidste Tid arbejdet paa en Akvarel fra mit Sovekammer jeg har aldrig haft saa meget Besvær med et Billede, det kommer vist delvis af at jeg maa sidde med Ryggen til Motivet. Det er gaaet meget langsomt men nu ser det ud til at jeg kan faa et Billede ud af det. Jeg tror dog ikke det vil skade det at jeg holder op og venter til jeg kommer hjem med at gøre den færdig. For saa vidt er jeg klar til at rejse naar det passer Dig. Det er et noget større program Du har med Hensyn til Turen paa Sjælland end jeg havde tænkt, det kan jo nemt blive til en hel Dags Tur, saa det bedste vil være om Du kommer her og tage mig med. Saa kan vi starte næste Dag tidligt. Det vil ogsaa have den Fordel at jeg kan faa en Del mere med end jeg kan slæbe. Bl.a. ligger her 4 Ekspl. af Vindings Bog en til hver af Dine Børn. Jeg har ogsaa nogle Bøger, som Du skal læse. Vi havde et stort Tordenvejr i Gaar henad Aften og i den allerværste Styrtregn kom Birthe med Thora paa Motorcykle gennemblødte. De havde haft godt Vejr til Nyborg. Vi har ogsaa haft Torden og Regn i Nat. Det glæder mig at den røde Anemone trives saa godt det var en jeg tog paa Taberg sammen med nogle blaa den Dag vi var til Solformørkelse. Jeg tænker paa at vi maa kunde faa nogle Oplysninger hos Skriveswane om hvad vi skal se og om Hoteller o.s.v. Jeg skal en Tur til Odense for at købe nogle svenske og norske Penge Naar jeg ovenfor har skrevet at jeg er klar til Rejsen, saa maa det helst være efter den første saa jeg kan faa de 1000 Kr. fra Staten. Der var Brev fra Jeppe for et Par Dage siden. De havde været en 16 Mand paa Jagt forleden og Jeppe havde skudt 7 Ryper mens de andre til sammen havde faaet en Hare. Lad mig høre hvad Du mener om at hente mig her, det vil lette mig meget hvis Du kan.
Mange kærlige Hilsener til Jer alle fra Din Far.

Omtalte genstande

Det kan være indsatte akvarel fra soveværelset, som Johannes Larsen skrev om. I så fald blev den først færdig i december 1958.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Johannes Larsen skrev i flere breve i begyndelsen af 1958 til sønnen om en fælles tur til Norge.
Ole Vinding: Med Johannes Larsen i naturen. Munksgaards Forlag. Illustreret af Johannes Larsen.
Jeppe Larsen var i 1958 marinesoldat og i Grønland.
Taberg er et bjerg i Småland.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A