Menu

Fynboerne

1901-09-30

Afsender

Anna Syberg

Modtager

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Nu er Fritz omtrent færdig med den ene akvarel. Las siger den er god. Det er muligt, han gøre den under pæretræet færdig. Han længes efter at komme hjem. Johannes Larsen har nu 100 numre færdige . Han har netop modtaget Annas pakke. Sidst i brevet føjer han til, at han har været ud ved Verringeland og er begyndt på et kystbillede.

Transskription

Kjerteminde 30/9 1901
Kære lille Høns!
Nu er jeg omtrent færdig med den ene Aquarel. Las siger den er god selv har jeg Brækfornemmelser. Det er mulig jeg gør den færdig fra Haven (den under Pæretræet). Det vil sige hvis dette strålende Vejr vedbliver.
Jeg længes efter at komme hjem, trods det at jeg jo har det godt nok hernede. Det gør mig lidt ondt for Las med alle de Aquareller han går og laver til Salgs.
Han har nu 100 Numre færdig. Men nu har han fået Vrøvl med W. & M. de vil have Auktionen skudt ud, og Erik Henriksen vil helst være fri for at holde den, da han mener Tiden er dårlig valgt. Det er svært for Fattigfolk at komme til Himmerig.
Ligenu kom Din Pakke. Tak for dens Indhold. Farvel lille søde Tese. Jeg har nylig tyret Adam Homo og hele Tiden tænkt på Dig med Gartnerens Datter Alma, på Dig mens Du gik med ”Hængelokker”.
Mange Hilsener til Dig og Børnene fra Din
Fritz.
Jeg føjer et Par Ord til. Jeg har været ude ved Verringeland og begyndt på et Kystbillede, et dejligt Motiv. Jeg håber at kunne gøre det i en Fart. Kære lille T. jeg længes meget efter Dig. Du behøver såmæn ikke at være bange for at jeg nogensinde skulde elske andre end Dig. Jeg elsker Dig lille søde T. Fritz

Omtalte genstande

Fritz Syberg, akvarel med motiv ved Verringeland. Ikke nærmere identificeret.
Fritz Syberg, akvarel med motiv fra under pæretræet. Ikke nærmere identificeret.

Fakta

Brev

Datoen fremgår af brevet.

Kjerteminde

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.