Menu

Fynboerne

1917-06-18

Afsender

Elisa Hansen

Modtager

Peter Hansen

Dokumentindhold

Elise fortæller om familiens aktiviteter. Det er sommer og varmt. Bimse og Elise har spist frokost med Philipsen. Zahrtmann har det ikke så godt, han er indlagt på Frederiksberg Hospital.

Transskription

Kære Pap
Vi har det med Varme, naar vi tager ud ad en støvet Køge landevej. Men sidde inde i vore forøvrigt kølige og luftige Stuer en hel Søndag, kan vi dog ikke. Vi cyklede derfor i Gaar ud til en lille komplet landlig Kro, som ligger, lige naar man er kommen gennem Avedøre Fortet. Der var hedt som paa en Stegepande endda selv om vi laa paa en Eng helt nede ved Stranden. Gitten var i Vandet 3 Dage i Træk. Vi var der nemlig paa "Valdemarsdagen" det var Fredag. Lørdag var hun i Holte hos en Skolekammerat, og saa gik hun over og laa hos Ida Lørdag Nat og blev der om Søndagen. Bimse og jeg spiste Frokost med Philipsen paa Skibet i Lørdags (den fine til 1,20) og han var saa glad for os, at vi hver fik 10 Øre i Tilgift. Vi gik op til Olesen og der valgte vi et Straatæppe, som bliver sendt til Faaborg om en Uges tid. Zahrtmann har det ikke ret godt; jeg ringede til Frederiksberg Hospital i Lørdags og fik den Besked at "det gaar nogenlunde, det er ikke saa godt". Det vilde jo ogsaa være mærkeligt, om han i den Alder skulde kunne klare en Operation. Vi glæder os til at se Haven og til at faa Ferie og sejle ud og spise vor Aftensmad paa en eller anden Ø.
Det er Glimrende, du har faaet fat paa en Husassistent. Det var aller bedst, om hun forsvinder, naar hun er færdig saa vi ikke skal more hende bagefter som Maren Jensen.
Bams er begyndt paa Eksamen, kom hjem nu med 6 i Fysiologi. Pengene fra Grønningen, hvor faar man dem? det er bedst, vi faar dem inden Ferien, ellers forsvinder de maaske lige som Fresken. Jeg korresponderer med Swane for at faa dem efterlyst og gør dem det saa hedt som muligt.
Bams og jeg traf forleden Otto Larsen siddende udenfor Palads hotellet, og vi fik os en dejlig Iskaffe.
Jeg har faaet Penge fra Nyborg
Mange kærlige Hilsener
Din
Elisa
Hilsen til Sis og Pjevs, samt Frk. Birkholm.
18-6-17
Dine "Aalestangere" blev i Kunstforeningen valgt som Nr. 3 af Bogtrykker Wedege

Fakta

PDF
Brev

Datoen fremgår af brevet.

Faaborg Museum, Peter Hansens arkiv