Menu

Fynboerne

1924-03-22

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen skriver til Alhed Larsen om hans forhandlinger med Roose fra Grafisk Samling om pris på Ederfuglestokken.
JL når ikke en koncert om aftenen, da han støder ind i et drikkelag med Naur, Svend Johansen og en norsk maler.
JL er ikke færdig endnu med tavlerne med taffelænderne, men er utålmodig efter at komme i gang med troldænderne.

Transskription

Kjøbenhavn 22/3-1924.

Kæreste Alhed.
Ja nu var Roose her. Sagen ligger saadan at det er Ederfuglestokken de vil købe og de tilbyder 2000 Kr. for Stokken og 800 Kr. for 350 signerede ikke opklæbede Tryk. Vi maa tage 10 Tryk forlods, men Stokken skal ødelægges efter Trykningen. Jeg indvendte naturligvis at det var meget lidt for Trykning, hvilket han indrømmede men de havde ikke flere Penge. Jeg sagde saa at jeg maatte tale med dig først da jeg jo ikke kunde vide om Du vilde paatage Dig det for den ringe Pris. Nu er der jo det at sige til det, at 2800 Kr. er jo en Del Penge og vi kan jo dele dem hvordan vi vil, for Ex vende det om og sige 2000 for Tryk og 800 for Stok. Hvad mener Du. Det Tryk vi selv beholder stiger jo ogsaa i Værdi og bliver efter Haanden lettere sælgelige naar Stokken ikke mere existerer, f. Ex paa næste Træsnitudstilling naar det bemærkes i Katalogen. Jeg gik igennem Ørstedsparken i Gaar med Skrive Swane vi gik ind til Krog, der laa mange Tusinde Troldænder omtrent en paa hver Kvadratmeter fra Broen mod Teknisk Skole. Magisteren og Lugge har nok faaet et Arbejde med nogle Tabeller til Amerika som de kan tjene en halv Snes Tusind Kr. paa at lave. Vi skulde paa Koncert Kl. 8, men da vi skulde gaa blev jeg anholdt af Naur der sad der med Sven Johansen og en norsk Maler Knutson, som jeg saa sad med en Times Tid og fik nogle Konjacer og 100 Kr. af Naur som jeg havde glemt at jeg havde laant ham. Jeg gaar nu hen til Christine, Putte telefonerede i Formiddags at hun ingen Penge havde til at rejse hjem for og om hun ikke kunde faa sine Modelpenge, hun mente hun havde 20 Kr. til gode endnu. Jeg har nu lavet 3 Tavler med Taffelænder, men den sidste er saa meget bedre at jeg vist kommer til at lave de 2 andre om, den ene har jeg begyndt paa, nu skal vi se hvordan det gaar. Det kan jo altid sælges til lidt mere end jeg faar her, men der er jo ingen Ulykke i det, undtagen at jeg er noget utaalmodig efter at faa Fart paa Troldænderne som er de næste og som jeg altsaa kan se i Tusindvis. Schiøler og jeg gaar ind og ser paa dem i Mrg tidlig.
Mange kærlige
Hilsner
Din JL

Omtalte genstande

En træsnitstok til Larsens edderfugle (der findes flere sådanne).
Tavler med troldænder og taffelænder til Eiler Lehn Schiølers bogværk Danmarks fugle.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Ederfuglestokken: En stok er den træklods, hvori kunstneren skærer motivet, hvorefter han påfører den sværte og trykker træsnit.
De omtalte tavler er Johannes Larsens illustrationer til Eiler Lehn Schiølers bogværk Danmarks Fugle.

København
  • Ørstedsparken, København K.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien