Menu

Fynboerne

1925-06-19

Afsender

Thøger Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Thøger Larsen takker for gæstfrihed og håber, at Alhed Larsen vil komme på besøg i Lemvig. Det var dejligt at se Erikshaab. Thøger Larsen glemte at betale for kaffen og sende otte kroner. Hvis det er for meget, kan Alhed bruge restbeløbet. Det var en sjov aften hos Kruuses.

Transskription

Lemvig 19/6 1925

Kære Alhed!
Tusinde Tak for din Gæstfrihed og Elskværdighed mod mig nu igen efter saa kort Tids Forløb. Jeg er saa rørt og glad, at jeg savner Udtryk derfor og haaber inderligt at du vil komme til Lemvig i Sommer, saa jeg [ordet ”jeg” overstreget] vi kan faa Lejlighed til ogsaa at vise dig, hvor skønt her er. Du skal faa Lov til at bo, som du selv helst vil, enten det bliver hos os eller paa Hotel. Men du maa ikke snyde os. Hvis du tager dit Maler Kluns med, er her ogsaa meget at male. Og Tusinde Tak for Faaborgturen. Hvor var der skønt ved Erikshaab, og Huset selv. Jeg fik saadant et storartet Blik ind i jeres Barndom og Ungdom den Dag. Jeg, Torsk, glemte jo i Faaborg at betale Leo Swane den Kaffe, jeg havde inviteret paa. Nu sender jeg dig 8 Kroner. Jeg tænker, det kan omtrent passe. Vil du ikke give ham dem. Er det for lidt, snyder jeg for Resten. Er det for meget, bedes du anvende Pengene paa bedste Maade – til en Smaating til Lille f. Eks. Jeg haaber, dit Hjerte har holdt til alle Strabadserne, ogsaa til den morsomme Aften hos Kruuses, hvor du nok skejede lidt ud. Det var en skam, om du skulde revses derfor. Det klædte dig saa henrivende.
Og nu maa du hilse Mornine mange, mange Gange, og søde Putte, og Junge, og Puf og Leo Swane, naar du ser dem. Det var herlige Dage. Vil du give Elle indlagte lille Brev. Og saa paany hjertelig Tak og de venligste Hilsner fra os begge.
Din hengivne
Thøger Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Erikshaab var Alhed Larsen og hendes søskendes barndomshjem. Der er tale om en gård under grevskabet Muckadell.
Det vides ikke, hvem Lille er.

Lemvig

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien