Menu

Fynboerne

1905-03-28

Afsender

Christine Swane

Dokumentindhold

Christine Swane takker Astrid for, at hun har skaffet hende en indbydelse til Journalistforbundets udstilling. Christine Swane fik afvist sine to billeder på Charlottenborg. Nu har hun indsendt anmeldelsen.
Christine Swanes lunger har det godt, og hun skal blive på sanatoriet til sidst i april.

Transskription

[Håndskrevet på kuvertens forside:]
Til Dis.

[I brevet:]
Haslev Sanatorium
den 28-3 1905

Kære lille Dis!
Må jeg takke Dig kærligt fordi Du har tænkt på mig og skaffet mig en Indbydelse til Journalistforbundets Udstilling. Jo, jeg havde sendt Billedet med Forældrene og Akvarellen med Åkanderne ind til Charlottenborg og ganske rigtig fået dem kasserede. Mor havde skrevet til mig om den Udstilling, som jeg forresten også har læst om i Bladene. Og er Dig meget taknemlig fordi Du har sat Dig i Bevægelse for min Skyld. Du befinder Dig vel så i Staden for Øjeblikket og dette kommer Dig vel i Hænde når jeg adresserer det til Din Moder.
Jeg har altså benyttet Anmeldelsen og indsendt den pr. Omgående. Håber jeg har udfyldt den rigtig, man bliver så tykhovedet her af al den megen Mad. Jeg er i Dag undersøgt og det går godt med Lungerne, de er kommen i Ro nu. Jeg skal herfra sidst April. Mange Hilsner Din hengivne
Ugle.

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Christine Larsen/Swane sendte maleriet Interiør med mine forældre ind til Charlottenborgs Forårsudstilling, og det blev afvist.
Hun fik i 1904 konstateret tuberkulose og opholdt sig fire måneder på Haslev Sanatorium. Dette var blevet oprettet i 1903.

Haslev sanatorium

Sanatoriets navn er skrevet øverst s. 1

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv, Christine Swane til Astrid Warberg, 1905-03-28, 2406

Nej

Gave til Østfyns Museum fra et medlem af Warberg-familien