Menu

Fynboerne

1898-01-25

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har sendt billeder til Kunstforeningen (Gammel strand), og han er ikke begyndt på "Lopperne" til kataloget.
Larsen glæder sig til at komme til Stavres Hoved og se på ænder.
Christine Larsen (senere Swane) har syet en hue til Larsen. De består af skindene fra to dødfødte lam, silkebånd, flonel mm.
Johannes Larsen skal køre for Christine og Marie, for hestene er kåde, og Vilhelmine Larsen tør ikke lade kvinderne køre dem.

Transskription

Kjerteminde 25 Januar 1[noget af papiret mangler]

Kæreste Alhed!
Det er ikke Spor af flovt, synes jeg, at skrive til Dig inden Du endnu har svaret paa mit sidste Brev. I Gaar fik jeg sendt mine Billeder over til Kunstforeningen og i Dag har jeg endnu ikke faaet begyndt paa ”Lopperne” til Kataloget, men jeg tænker at jeg faar begyndt paa [dem i] Morgen. Det har været [et] storartet Vejr i Dag m[ed] Solskin og 7-8 Gr. Frost [noget af papiret mangler]ten her er nu helt tilbage saa jeg tænker at jeg snart kan faa den Fornøjelse at [kom]me til at sidde ude paa Stavres Hoved hele Dagen og passe paa Ænderne. Christine har i Dag lavet mig en udmærket Hue af 2 Skind af dødfødte Lam som jeg har haft liggende et Par Aar med den Bestemmelse, Du kan tro den er køn, den ser omtrent saadan ud: [tegning] og er til at slaa ned [saa]dan: [tegning] den er altsaa [noget af papiret mangler]mme.
[noget af papiret mangler]med [noget af papiret mangler] indad og udvendig [noget af papiret mangler] af gammelt Flonel som er svagt gulligt og har Silkebaand af samme Farve og en gammel hvidlig Benknap [noget af papiret mangler] men Du kan vist ikke [be]gribe hvor køn den er naar Du ikke har set den. Den er hvid for at Ænderne ikke skal opdage mig naar jeg stikker Hovedet frem over en Isbunke. Jeg maa vist skynde mig da jeg nemlig hvert Øjeblik venter at de skal komme og kalde paa mig, jeg skal nemlig køre en Tur for Marie og Christine med de smaa [noget af papiret mangler] Heste for Moder tør ik[ke lade] dem køre alene da H[estene] er kaade fordi de ha[noget af papiret mangler] saa længe uden at [noget af papiret mangler] noget. Naar jeg holder op nu kan jeg vistnok ogsaa [faa Bre]vet med Posten Kl. [noget af papiret mangler] Mange kærlige Hilsner
Din
hengivne
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Noget af papiret mangler og dermed årstallet. Det må være 1898, for Alhed og Johannes Larsen blev først "dus" i juli 1897.

Det er uklart, hvad "Loppernne" er for nogle. Larsen omtaler dem i mange breve fra perioden.

Kerteminde
  • Stavres Hoved, Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien