Menu

Fynboerne

1933-08-30

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har skrevet til Jeppsson om synsforretningen. Han ville have taget hunden Foch med på jagt i Sverige, men den døde forinden. Larsen har travlt med sit store vandbillede, men vil komme til Sverige i september.

Transskription

Kjerteminde 30 Aug 1933.

Kære Lysse!
Jeg skrev til Jeppsson samme Dag jeg fik Dit Brev og i Gaar fik jeg følgende Svar fra ham. Det var altsaa en Bus. Det vil sige med Hensyn til hans Medvirkning ved Synsforretning i Lillbruks Dam. Men jeg kunde jo ikke godt skrive og anmode Fjärdingsmanden om at blive Ombudsmand før jeg havde hørt fra Jeppsson. Tænkte mig ogsaa Muligheden af at Du havde sat Dig i Forbindelse med ham. Hvordan gik Dit forøvrigt??? Jeg havde tænkt mig at tage derop til Hønsejagten for at Foch kunde faa den Fornøjelse en Gang til, da han klarede sig saa fænomenalt i Dec. ved Fiilsø. men han blev syg og døde om Lørdagen 19 Aug. Jeg har nu travlt med mit store Vandbillede, men vi tænker paa alle tre at komme over at se til Jer en Gang i Septbr. I skal høre nærmere naar vi kan fiksere Tidspunktet. Haaber I til den Tid har Matboken i Ordning. Vi glæder os til Turen.
Mange Hilsner til Jer alle 3, ogsaa fra Puf og Else.
Din Far

P.S. Skriv et Par Ord om det Vandsyn.
JL.

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler på et stort "vandbillede". Det kan muligvis være Dønning på Kerteminde Bugt, 1938, Olie på lærred, 200 x 282 cm, Fuglsang Kunstmuseum (foto haves ikke).

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet på brevet

Lysse/Johan må befinde sig på familiens skovgård i Sverige med sin kone og deres lille søn, Peter Andreas.
At være Fjärdingsman var i Sverige længe en lokal tillidsopgave, men blev udviklet i slutningen af 1800-tallet til et lavere statsligt job, oftest på deltid. Fjärdingsmanden bistod kronolänmanden med inddrivning, politiaktivitet, vejtilsyn og andet. Kilde: Wikipedia jan 2022.
Foch var Johannes Larsens hund.
Vandsyn: Et periodisk eftersyn (ved dertil beskikkede personer) af alle offentlige vandløb. Kilde: Ordnet.dk.
I brevet 1933-09-06 skrev Johannes Larsen mere til sin søn om den sag, som dette brev også handler om. Det drejede sig om et "vandsyn" og om, hvorvidt en ø hørte til Båxhult eller ej.

Kerteminde

Brevet er i privateje, A

Nej