Menu

Fynboerne

1936-10-01

Afsender

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Toldvæsnet konfiskerede den ene hare, da Johannes Larsen skulle rejse hjem fra Sverige, men han fik den anden hare og to grågæs med hjem.
Den ene knortegås er død. Sædgåsen stak af og blev skudt fra en pram.
Ane har fødselsdag, og Johannes Larsen har givet hende en hamster i bur.
Larsen hyrer nye piger i huset. Han har købt American Ornithology i fem bind.

Transskription

Kjerteminde 1 Octbr 1936.

Kære Lysse og Bimse!
Tak for sidst! Det var en herlig Tid vi havde deroppe. Vi havde en god Hjemrejse, med Undtagelse af at vi nær ikke var kommen med Færgen paa Grund af de glemte Papirer og at det danske Toldvæsen huggede den ene Hare der laa fremme i Vognen, den skulde sejles ud midtstrøms og smides i Søen, til Gengæld var de saa optaget af den at de undlod at kige i den øvrige Bagage, saa vi et Par Dage efter kunde spise Muus´s Hare. Vi har faaet de 2 Graagæs hjem, det er et Par dejlige Fugle og de er saa tamme at de spiser af Haanden. Scott sendte jeg straks ned til Sabswedel. I Gaar ringede jeg og spurgte hvordan det gik, ”ikke godt” sagde han ”det er en af de haardeste jeg har haft fat i,” og saa bad han mig om at ringe igen om 14 Dage. Jeg havde ellers tænkt at faa ham med paa Jagt hos Tandlæge Rud paa Lørdag, men S vilde ikke af med ham før han var helt i orden. Den ene Knortegaas var død og en er fløjet saa nu er her kun 2, den gl. Gaas og en Gase. Sædgaasen var ogsaa fløjet og M. Christiansen havde set den blive skudt fra Skydepram i Fjorden, efter at den havde været en Tur ude over Feden. Det er lille Anes Fødselsdag i Dag og jeg har foræret hende et Bur med en Hamster. Begge vore Piger er rejst i Dag, men der har meldt sig en Barne, og Stuepige i Gaar og en Kokkepige i Dag sidstnævnte har været 2 Aar paa Brockdorff og det lader til at vi tager dem. Jeg var inde hos Haase da jeg rejste gennem Kjøbenhavn og købte Wilsons ”american Ornithologi” den jeg talte om i Fjor, 5 Bind i grønt Maroquin og Guldtryk og do Snit og i Mahognikasse. Ellers er her vist ikke videre at bemærke. Mange Hilsner til Jer alle 4. ogsaa fra Else og Puf
Jeres JL.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Scott er Johannes Larsens jagthund. Julius Wedel/Sabswedel var den tidligere ejer.
Johannes Larsen kendte flere, der hed Christiansen, så det kan ikke afgøres, hvem M. Christiansen var.
Feden er navnet på et sydligt område ved Kerteminde havn på vej mod Nyborg.
Brockdorff Gods er en lille hovedgård på halvøen Hindsholm, som indtil 1980 var avlsgård til Scheelenborg Gods. Godset var bortforpagtet omkring år 1900. Christian Iuel-Brockdorff solgte godset til Jens Anker Wistoft Larsen, hvis søn Søren Wistoft Larsen i 2022 ejer godset på 558 ha. Hovedbygningen er opført 1785.
Maroquin er gedeskind af høj kvalitet, anvendt til bogbind. Skindene, der traditionelt stammer fra nordafrikanske geder, garves, strækkes og indfarves i garverier, især i Frankrig. I nutiden fås huder til fabrikation af maroquin også fra tamme geder, navnlig i området omkring Cape Town i Sydafrika. (Kilde: lex.dk).

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A