Menu

Fynboerne

1936-08-17

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Andreas og Jens er ude at sejle. Johannes Larsen beder Johan/Lysse om at komme og hente ham. Han har sendt ansøgning angående hund og gevær. Axel Muus vil gerne med.
Larsen trænger til at blive rørt, for han har været doven, siden han holdt op med at male i Odense.

Transskription

Kjerteminde 17 Aug 1936.

Kære Lysse!
Tak for Brevet. Jeg har ikke skrevet før da jeg ikke har kunnet sige noget om hvornaar og hvordan. Sagen stiller sig nu saadan at Puf er med Jens ude at sejle. De var her i Aftes og sejlede i Frmdg til Musholm og videre hvor hen Vinden fører dem. Rejsen blev jo udsat paa Grund af Jens’ Overlæges Sygdom, saa nu sejler de til 1ste Septbr i Stedet for fra 1ste – 15 Aug. Jeg ser altsaa ingen anden Udvej end at Du kommer her og henter mig saa snart Du kan. Jeg sender Ansøgninger om Hund og Bøsse i Dag og udbeder mig dem omg. tilsendt det plejer at hjælpe. Saa jeg tænker jeg kan være rejseklar paa Fredag hvis Du kan være her til den Tid. Jeg har inviteret Axel Muus med og har faaet Brev fra ham i Dag, at han kan kan komme med og vil meget gerne. Jeg glæder mig til Turen, jeg trænger gevaldig til at blive rørt. Jeg har gaaet og dreven og bleven trættere og trættere siden jeg holdt op i Odense Lad mig nu se Du kommer saa omg. som mulig. Vognen er i fin Stand og har lige faaet nye Dæk. Hilsen til Jer allesammen
Din Far.

Husk Motboken !!!

P.S. Nu er alle Attester og Ansøgninger i Orden og afgaar sammen med dette til De forskellige All[ulæseligt]ter i Sverige og Danmark. Lov mig nu saa at Du kommer saa omgaaende som muligt. Jeg skal nok betale Din Rejse.
JL.

Omtalte genstande

Johannes Larsen dekorerede festsalen på Odense Rådhus med freskomalerier

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Musholm er en ø, der ligger i Musholm Bugt nord for Halsskov.
Motbok var en kontrolbog, der fra 1914-1955 registrerede den enkelte voksne svenskers spiritusindkøb på Systembolaget. (Kilde: svensk-dansk ordbog).
"Holdt op i Odense": Johannes Larsen arbejdede flere måneder i 1935-1936 på at dekorere festsalen på Odense Rådhus med freskomalerier.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A