Menu

Fynboerne

1937-04-27

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Larsen vil få de to fotos kopieret og billedet af Hygæa fotograferet, så Johan/Lysse må sende originalerne, og han vil få dem retur.
Johannes Larsen har samlet en del inventar til rekonstruktionen af sin fars og farbrors kontor på Kerteminde Museum. Han beholder dog selv saks, ur og spillebord, og han er på jagt efter et kort og en vægt.
Man udrydder rotter under værkstedet med udstødningsgas fra bilen.

Transskription

Kjerteminde 27 April 1937.

Kære Lysse!
Tak for Brevet! Jeg kan godt forstaa Dine Fornemmelser og jeg har nu bestemt mig til at lade de 2 Fotografier copiere og lade ”Hygæa” fotografere, men til den Ende maa Du altsaa sende mig Billederne, Du kan tage dem ud af Rammerne og sende dem i en Pakke eller flad Kasse. Du skal saa faa dem tilbage i uskadt Stand. Billedet af den gamle Gaard er her til god Redelighed, det er mig der har snittet Rammen. Det bliver ogsaa copieret. Hvis Du med Saksen mener Faders Kontorpapirsaks findes den ogsaa her og kommer nu ikke ned paa Museet, hvilket var min Mening. Sagen er at da der blev tale om at benytte et af Rummene til at fremstille et gammelt Købmandskontor paatog jeg mig at indrette det og fylde med hvad jeg havde og kunde skaffe af Inventar og Billeder fra Faders og Farbrors Kontorer. Jeg syntes at det kom mere til sin Ret naar det blev samlet paa et Sted end her hvor det ikke passer med noget andet, og jeg tror jeg kan faa lavet et hyggeligt lille Rum men noget af den Stemning der var over et gl. Kontor. Det kommer nu ikke altsammen derned. Jeg beholder Klokken og det gamle Spillebord som Fader brugte til Skrivebord. Derimod har jeg sat den lille Sofa fra Farbrors Kontor derned og fra Bøttern har jeg faaet det gl. Reolskab fra Groos’ Kontor som mit Værkstedsskab er en Kopi af, ligesaa Barometret fra Bøtterns Kontor. En lille Pult har vi faaet fra Fru Axel Friis. Skibsbillederne lar jeg fotografere og hænge derned og Modellen af Krydskutteren. Jeg er paa Jagt efter et Vægkort og en hollandsk Vægt. Men send nu de Billeder omgaaende. Vi begynder at komme over Forkølelserne men de har været langvarige. Mange Hilsener til Jer Alle. Vi udrydder Rotterne under Værkstedet ved at lade Bilen pumpe Udblæsningen ned under Gulvet gennem en Haveslange.
Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Johannes Larsens forældre ejede gennem nogle år briggen Hygæa.
Johannes Larsen var formand for bestyrelsen i det nystiftede Kerteminde Museum, og han indrettede her en rekonstruktion af sin fars og farbrors kontorer. Museet indeholdt både en kulturhistorisk og en kunsthistorisk afdeling. Sidstnævnte blev siden til Hohannes Larsen Museet.
Tilsyneladende ville Johan Larsen ikke af med sine fotografier og sit maleri, og faderen måtte derfor lade billedernme kopiere. Sagen er omtalt i flere breve fra 1937.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A