Menu

Fynboerne

1941-11-03

Afsender

Andreas Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Før Ingeborg Nielsen Vesterdal, g. Jørgensen (Drude) døde, havde hun besluttet, at det beløb, som salget af Johannes Larsens billedserie, "Den grimme Ælling" indbragte, udover hvad hun selv havde givet, skulle deles mellem Larsens sønner og to andre. Andreas (Puf) har fået sine 3000 kr. Esben Hansen undersøger, hvordan Johan (Lysse) kan få sine penge tilsendt.
Struckmann har været på besøg, og han var underholdende.

Transskription

Mandag 3 Nov 1941.

Kære Lysse.
Vi to har faaet 3.000 Kr hver. Som Du vel ved fra Fars Breve er Drude død nu sidst paa Sommeren. Hun havde bestemt, at det som Billedserien "Den grimme Ælling" indbragte mere end hun havde givet for den, skulde deles i lige Dele mellem Palle, Salle, Dig og mig. Det blev altsaa 3.000 til hver. Dine er sat ned i Kerteminde Sparekasse indtil vi hører nærmere fra Dig. Vi var alle 3 til Frokost hos Palle og Else i Lørdags hvor vi fik overrakt de 12 Plovmænd. Far skulde videre til Rørdam paa Jagt, Else og jeg tog hjem om Aftenen. Det var en grundig Frokost med 5 Slags Snaps foruden Bitter; der var kun Salle og hans Kone og Fru P.A. Kruuse foruden os. - Det er vist vanskeligt at sende Penge over til Jer nu, Esben vilde undersøge Mulighederne herfor. - Ja nu er Tiden gaaet saa jeg maa fortsætte med en ny Dato: 19/11.
Vi har haft Besøg af Struckmann. Han var herlig. "Kære Hr Johannes Larsen, det er med ubehersket Glæde at jeg siger ja til en Snaps". Og lidt senere ved [et overstreget ord] en Lysholmer: "Ja, med ubehersket Glæde og foldede Hænder sætter jeg denne herlige Drik tillivs". Og saadan gik det i det uendelige. Da han vilde byde mig en Cigaret (vi sad straks overfor hinanden) rejste han sig og gik [resten af brevet mangler]

Omtalte genstande

Johannes Larsens billedserie, "Den grimme Ælling", olie, hang på Fyns Forsamlingshus.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Drude Jørgensen havde Larsens billedserie, "Den grimme Ælling", hængende i Fyns Forsamlingshus, som hun bestyrede.
Johannes Larsens bror, Vilhelm, boede på gården Rørdam.
Afslutningen på brevet mangler.

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A