Menu

Fynboerne

1949-02-25

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har lavet ex libris til Johan/Lysse. Han er næsten færdig med billedet til kongeskibet. Professor Meulengracht mente, at der skulle en foreløbig ramme på, så Larsen hører om Madsen har en.
Johannes Larsen har holdt Faaborg Museumsmøde med god mad. Han har bestilt fugle hos en dyrehandler.

Transskription

Kjerteminde 25 Febr. 1949.

Kære Lysse!
Til Lykke med Fødselsdagen. Puf fik for en Tid siden den Ide, at jeg skulde lave Dig et Ex libris, og her ser Du Resultatet. Vi har ladet lave 1000 Eksplr. Resten og Originaltegninger der er dobbelt saa stor (lineært) kommer senere, naar vi faar Tegningerne fra Trykkeriet. Jeg er nu ved at være færdig med Billedet til ”Dannebrog” og skal have det sendt af Sted en af Dagene. Det forstiller en Flok Ederfugle flyvende forbi Baaden paa Hatterrevet der er rød og hvid i Solskin. Jeg havde Brev fra Professor Meulengracht i Gaar han mente at der maaske skulde en foreløbig Ramme om, og jeg skal nu ned til Madsen og se om han har noget brugeligt. Vi havde Museumsmøde (Faaborgmuseum) her i Forgaars med Skriveswane og Holger M Rasmussen og Familie vi fik Østers og Pufs Øl og Oksefilé og Dessert og Kaffe med Hverringe Cognacen, og Whisky og Soda ovenpaa. Jeg har lige været ude og sælge en Hane for 15 Kr. Der er dog nogle der holder Landhøns endnu. Det stormer i disse Dage i Gaar var det Bygevejr men i Dag har det været tørt hele Dagen.
Jeg havde Brev fra Dyrehandler Krog i Gaar. Han har faaet de 4 nye Gæs. Og jeg skriver nu til ham efter nogle Korsnæb Sidensvanser og Graasiskener. Mange kærlige Hilsener til Jer allesammen
fra Din Far.

Omtalte genstande

Johannes Larsen har lavet et ex libris til Johan/Lysse Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Sidensvans er svensk for silkehale

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A