Menu

Fynboerne

1955-10-27

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen maler et stort billede af bridgespillere. Due Nielsen henter ham hver aften, så han kan male hos ham/dem.
Christiansen er indlagt og vil blive glad for brev fra Johan/Lysse.
Pusser Bøttern er blevet gift med en hollandsk jurist.
Christine/Uglen er hos Johannes Larsen, mens hun har håndværkere i huset i Farum.
Larsen gav vist Johan albummet med fotos fra Båxhult.

Transskription

Kjerteminde 27 Octbr. 1955.

Kære Lysse.
Det er længe siden jeg har skrevet til Jer. Jeg ved ikke hvordan jeg skal begynde, den ene Dag gaar som den anden. Jeg har malet nogle Akvareller, men ellers er jeg i Gang med at male et større Billede til Due Nielsens med Bridgespillere ved Lampelys. Nan kommer og henter mig Kl. 7 omtrent hver Aften og kører mig hjem naar jeg har malet et par Timers Tid. Til at begynde med lavede jeg nogle Blyantegninger, saa et Par Akvareller og en Pennetegning, men nu er jeg i Gang med Oliemaleriet 36 X 50 Tommer. Christiansen ligger paa Kommunehospitalet. Han har vist snart været der en Maaneds Tid og efter hvad jeg har hørt er han blevet opereret i Gaar eller i Forgaars. Jeg skal nu skrive et Par Ord til ham, jeg har skrevet en Gang og faaet Svar fra ham, hvis Du gider vil han sikkert blive glad for at høre fra Dig. Adr: Restauratør M Christiansen Officiantgangen Kommunehospitalet København K.
Else var forleden i København til stort Bryllup. Pusser Bøttern blev gift med en ung hollandsk Jurist Rein van Dick - og Dagen efter havde vi dem og Gretel Bøttern og Brudgommens Forældre og Søster og Svoger til Frokost, hvorefter de ÷ Gretel kørte videre til Holland. Uglen er her og venter paa at Huset i Farum skal blive beboeligt. Haandværkerne havde lovet det færdigt til Septbr, men det er det altsaa ikke endnu. Saavidt jeg husker gav jeg Dig det Album Bryggeren havde lavet med Billeder fra Båxhult, jeg kan i hvert Fald ikke finde det her. Jeg fandt forleden det Fotografi som Xenia gav mig hvor han er med, det kan Du faa ved Lejlighed og klistre: Hermed Fotografiet af Peters Onkels Gaard, hvis navn jeg ikke kan læse. Mange Hilsener fra os alle her til Jer alle fra
Din Far.

Omtalte genstande

Dagmar og Johan Due Nielsen (han stående) ses på det indsatte og omtalte maleri.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

36 x 50 tommer svarer til 91,44 x 127 cm, idet 1 tommer = 2,54 cm.
Officiantgang: Gang med enestuer på et hospital.
Johannes Larsen kendte flere ved navn Peter, så det kan ikke afgøres, hvem den omtalte Peter eller hans onkel var.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A