Menu

Fynboerne

1900-06-30

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed synes, at Johannes Larsen skal komme til Langeland mandag. De kan skaffe pasning til Andreas (Ba) og more sig lidt. Alhed har været inviteret til Dr. Rasmussen, spist makrel og jordbær og spillet crocket.

Transskription

Kære lille Larsi!
1000 Tak for Dit Brev, ja naturligvis synes jeg, at Du skal komme paa Mandag, saa følges vi hjem Onsdag. Og tror Du saa ikke, vi kunne faa dem oppe i Laden til at tage Baba om Fredagen, saa kunne vi to rejse ud med Tjalfe med det første Tog om Fredagen og saa være der hele Dagen og se det hele og more os lidt. Hvad mener Du om det? Spørg dem, om de vil have Bamanden. – Jeg glæder mig meget til at se Dig herovre Du skal fra Kerteminde Kl. 11, fra Odense 12 10, fra Svendborg Kl. 2 med Dampskibet ”Rudkøbing”, der gaar over Rudkøbing og Aarø til Dagelykke, hvor Du er 5 ½ og hvor Baba og jeg skulle hente Dig. – Vi har det yndigt, i Forgaars var vi en Cycletur sydpaa alle 3, det var forfærdelig morsomt at cycle en Gang igen, jeg blev lidt træt at begynde med men hjem gik det udmærket. Pakken er til mig, det er Uldtrøjer til Baba. – I Aftes var vi bedt ind hos Dr. Rasmussens, vi spillede Crocket, og blev trakteret med røget Makrel (!) og Jordbær i Dag skal vi have Jordbær til Middag her. Det skrupregner desværre, saa vi maa holde os inde! Det glæder mig at Du har gjort pænt, og at Du æder Æggene. – Sikken et Vejr til at aabne Landmandsforsamlingen i, det er kedeligt. – Ba ligger her og sover og ser saa sød ud. Jeg hilse fra de andre og sige at Du er velkommen, Mor bliver vist desværre ikke hjemme i de Dage. – Skulde Du ikke komme, saa telefoner fra Grossereren men kom endelig.

1000 Hilsner fra Din egen Alhed

Lørdag

Fakta

PDF
Brev

Da

Uden datering. Sidste brev fra Alhed til Johannes Larsen fra besøg hos Caspersen på Langeland er fra 29. juni 1900.

Dageløkke ligger nær Snøde på Langeland, hvor dyrlæge Caspersen havde praksis.

Landmandsforsamlingen var møder mellem landbrugere, efter tysk forbillede afholdt første gang i Danmark i 1845 i Randers. Forsamlingen gentoges i 1846 og 1847, 1852-78 hvert andet år og derefter med flere års mellemrum indtil den 18. landmandsforsamling i Odense i 1900. De første landmandsforsamlinger var forhandlingsmøder om faglige emner, i begyndelsen også vedrørende skovbruget, fra ca. 1870 især dyrskuer og produktudstillinger, senere med fremlæggelse af forsknings- og forsøgsresultater. Forsamlingerne blev efterhånden meget bekostelige flerdagesarrangementer, der fagligt blev overflødiggjort af landboforeningernes årsmøder og -skuer. (Nationalencyclopædien)

  • Snøde, Langeland
  • Årø
  • Rudkøbing
  • Svendborg
  • Odense

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien