Menu

Fynboerne

1921-04-25

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

Rylen er nu stort set klar til sejlads, også jollen er klargjort, og de sidste indkøb og forberedelser er ved at være færdiggjorte.

Transskription

Kjerteminde 25 April 1921

Kære Hr. Achton Friis!
Tak for Brevet. Tolderne maler Skibet i Morgen og har forøvrigt lovet at gøre hvad de kan for at fremme Sagen. Skibet er nu omtrent færdigt fra Skibstømmerens og Snedkerens Side, i Eftermiddags da jeg var derude sad den gamle og grundede Kahytten indvendig. Skroget er skrabet og malet hvidt oven over og tjæret i Bunden, saa den kan snart sættes i Vandet. Sejlmageren er i Gang med Sejlene og Sadelmageren med Madrasserne, dog ikke med Skipperens, da han paa det bestemteste har protesteret saavel mod Fjedermadrassen som mod en hver anden Slags. Han har i over 50 Aar ligget paa Halm og det vil han blive ved med siger han. Han har købt et Stykke Kæde. Puf er nu færdig med Jollen den er malet indvendig og han er lige nu hos Sejlmageren for at bestille Sejl. Han har købt Overtrækstøj. De maa endelig lade mig vide Deres ny Adr. hvis De er flyttet. Cyklerne skal nok være i Orden og i det Hele skal jeg gøre hvad jeg kan for at efterkomme Deres Huskeseddel. Jeg har bedt Chr. Andersen skrive op hvad han maatte komme i Tanker om. Venlig Hilsen ogsaa fra min Kone til Dem og Deres Kone og Dreng.
Deres hengivne
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Rylen er en Kertemindebåd, der i årene 1921-25 fungerede som ekspeditionsskib for Johannes Larsen og Achton Friis under udarbejdelsen af bogværket De Danskes Øer bd. 1-3, der udkom 1926-28.

Kerteminde

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv