Menu

Fynboerne

1925-02-17

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er i Filsø og maler trods dårligt vejr. Han arbejder på at få fremskaffet et stykke lærred svarende til det lærred, han i 1923-24 brugte til de tre Christiansborg-malerier "Edderfugletrækket".

Transskription

17 Febr. 1925. Kirkeby.

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet. Her er et jeg i Dag fik fra Olesen i Anledning af at jeg havde bedt Nette gaa op med en Prøve af Christiansborg Lærredet og spørge om de kunde skaffe det 2 m br. Meningen er vel at jeg skal opgive dem en Manufakturhandler, og det reelleste er vel at Du beder Tvedskov requirere det. Jeg kan jo f.ex. begynde med at tage 10 m saa jeg har til 2-3 Billeder foruden dem til Odense og Klampenborg. Lad ham spørge om naar det hurtigst kan leveres og prisen, men han maa skrive at det skal svare til den af mig indleverede Prøve af Christiansborglærredet. Her har Vejret ikke været for godt, surt og graat og Tegn imellem. I Dag sad jeg og malede i Smaaregn, men jeg er kommen godt i Gang og det blir vel bedre. Hils Puf og Marie. Mange kærlige Hilsner til Dig selv.
Din
JL.

Omtalte genstande

Der findes to udgaver af Larsens billede Edderfugletrækket, morgen. Da de tre billeder blev solgt samlet, passede horisontlinjen på Morgenbilledet ikke til de to andre. Larsen malede et nyt billede til Christiansborg og beholdt selv det oprindelige, som hun hænger på Johannes Larsen Museet.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Johannes Larsen malede i 1923-24 tre malerier med titlerne Edderfugletrækket Morgen, Middag og Aften. Efter en folkeindsamling blev billederne købt og skænket til Christiansborg Slot. Larsen ønsker nu at få fat i en prøve af dette lærred til et nyt maleri.

Henne Kirkeby
  • Henne Kirkeby
  • 5000 Odense
  • Klampenborg

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien