Menu

Fynboerne

1936-10-28

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes og Andreas Larsen har været på klapjagt på Vissinggaard. Han fortæller, hvad de nedlagde. Bagefter fik de god middag.
Andreas/Puf har støbt fundament til bryggeriet.
Skorstenen er blæst af vaskehuset.
Larsen-familien har for tiden ingen piger i huset, men der kommer nye til november.

Transskription

Kjerteminde 28 Octbr. 1936.

Kære Lysse!
Tak for Brevet med Planerne, som laa her da vi kom hjem i Søndags. Puf og jeg havde været til Klapjagt hos Dede i Torsdags og blev inviteret paa en Klapjagt Lørdag hos en Ingeniør Andersen, der er gift med en Datter af Schou Palsgaard og ejer Vissinggaard. Paa Dedes Jagt ca 16 Jægere, i hans Plantagejagt blev der skudt 3 Ræve og en halv Snes Harer og et Raadyr uden at jeg fik Ild. Bøssen. Dagen efter var Puf, Dede og jeg ude paa en Jagt ved Stigsholm Sø som D har sammen med 3 andre. Vi gik hele Eftermiddagen i Regn og skød et Par Gange forbi til Høns, da vi havde tømt Bøsserne og skulde ind i Vognen kom der en høj Krikand og jeg naaede lige at faa en Patron i og skød paa den samtidig med Puf den gik død ned. Paa Vissinggaards Jagt var vi 7-8 Jægere og ca 30 Klappere. Der blev skudt 35 Stkr. Hvoraf jeg skød et Raadyr en Hare og en Sneppe, og sammen med andre en Fasan og en Hare. Det var en meget fornøjelig Dag og bag efter en god Middag og en L.Hombre hvor jeg vandt 25 Øre. Vi havde igen i Gaar en orkanagtig Storm men i Eftermiddag er det igen helt fint Vejr med nogle Byger af og til. Jeg har faaet en fin Ederfugl ♂ fra i Fjor. Jeg synes Dine Planer ser meget tiltalende ud. Puf har nu faaet støbt Kjælder og Grund til Bryggeriet. I den forrige Storm blæste Skorstenen af Vaskehuset og ramlede gennem Taget. Vi har ingen Ting hørt fra Bimse, hun har vel ringet forgæves mens vi var i Jylland og Else i Odense med Børnene. Jeg har nu skreven til hende og bedt hende ringe os op og aftale hvornaar de kan komme her. Vores Piger rejste 1 Octbr. og vi har ingen haft siden, men faar 2 nye til November. Jeg skal hilse fra Puf og Else. Else er lige gaaet i Byen og Puf er nede ved Stranden og skrabe sin Jolle. Mange Hilsner til Dig og Peter fra Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Vissinggård er et skovgods (ikke en herregård) samlet af Einar Viggo Schou til Palsgaard Gods i 1919-20, af den gammel gård Nedenskov og den lille gård Havbæk. Gården ligger i Sønder Vissing Sogn i Horsens Kommune. Hovedbygningen er opført i 1920 ved arkitekt Johannes Magdahl Nielsen. Vissinggård Gods er på 458 hektar.
Andreas/Puf Larsen fik opført et bryggeri på grunden, hvor hans barndomshjem lå/ligger. Det blev ikke en økonomisk succes og er siden blevet revet ned.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A