Menu

Fynboerne

1938-06-27

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Hans Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg takker for fotografierne, som sætter ham i den rette stemning.
Syberg har ventet besøg af Hans med familie og også af Johanne/Besse og hendes søn. I stedet kom Jørgen Schou/Nilken og hans kone. Uttenreitter har været på besøg og lånt akvareller samt nogle optegnelser om et par onkler.
Syberg maler på billeder af den Grimme Ælling og er nået til nr. 60. Han vil fortsætte med dette i to år.

Transskription

[Håndskrevet på kuvertens forside:]
Billedhugger
Hans Syberg
Hammeren
Vejleby p. Skibby
[På kuvertens bagside diverse udregninger og et par tegninger]

Pilegaarden Kjerteminde
27-6-38
Kære Hans.
Tak for Dine mange Fotografier I Eftermiddag har jeg digtet Billedet færdigt og sender det i Morgen eller overmorgen. Fotografierne hjælper til at sætte mig i Stemning, hvad selve Fælledparken angaar da er den jo blevet ikke saa lidt mere tilgroet Vi har ventet Jer hver Dag og ligeledes Besse og Bamse men endnu er I ikke kommet derimod kom lige nu Nilken og Mette som er paa Vej til Faaborg og Jylland eller omvendt. Ellers er her intet Nyt.
Jo Uttenreitter har været her for at ordne det lille Hefte med Aquarellerne af den graa Ælling. Tilfældig saa han noget jeg har skrevet om Onkel Peter den Gang Onkel Peter døde og bad om det for han vilde gærne lave en Opsats ud af det. Tillige havde jeg en Aquarel fra S ["S" overstreget] Nørremarks Landskabet med Enemærket og Onkel Kristians Marker. Jeg lod ham faa det hele med.
For Øjeblikket maler jeg Billeder til den grimme Ælling, komponeret ud fra den aabne Horisont og Skymotiver jeg er i Løbet af de sidste 6 Maaneder naaet til No 60. fra samme Sted. Jeg har bestemt at jeg vil blive ved i 2 Aar. Nu faar [et overstreget bogstav] vi se.
Hils Ulla og Børnene. Mange Hilsener
Far.

Omtalte genstande

Fritz Syberg arbejder på billeder med motiver fra Fælledparken og Den Grimme Ælling

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Det vides ikke, hvilket lille hæfte Poul Uttenreitter arbejdede på. Fritz Syberg lavede i flere omgange illustrationer til den Grimme Ælling.
Onkel Peter og Onkel Kristian var muligvis brødre til Fritz Sybergs mor. Hun havde 10 søskende. Der er en lokalitet nord for Faaborg ved navn Enemærket.

Pilegården Kerteminde

Gårdens og byens navn er skrevet øverst s. 1

Adressen er skrevet på kuverten

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv, !910/57, A 120, Lb. 2, 1288

Nej

Boet efter Peter von Syberg