Menu

Fynboerne

1945-06-27

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Hverken Johannes Larsen eller Johan Larsen med familie kan få rejsetilladelse før til efteråret. Larsen har fået et brev, som var blevet konfiskeret i 1942.
Da Else og Johannes Larsen hørte i radioen om kapitulationen, hentede Larsen en meget gammel flaske St. Croix-rom og lavede romtoddyer. Næste dag drak de champagne i huset. De har gravet sølvtøj m.v. op og hentet evakuerede ting. Tyskerne ville have lavet maskingeværstillinger i Larsen-familiens have, men det slap man heldigvis for.
Odderen er stukket af. Pointeren, Tiras, er et år og meget smuk, og nu skal Larsen til at træne den.

Transskription

Kjerteminde 27 Juni 1945.

Kære Lysse!
Det var jo en stor Skuffelse at I ikke kan faa Rejsetilladelse. Her ser det heller ikke ud til at vi kan komme ud af Landet før en Gang til Efteraaret. Forleden kom her et Brev fra Dig, som jeg aabnede i Spænding da jeg troede det drejede sig om Besøget. Det viste sig imidlertid at det var et Du havde skrevet d. 12/12 1942 og som det svenske Postvæsen paa Opfordring af det danske do havde tilbageholdt af Hensyn til Adressaten, hvilket meddeltes paa en lille trykt Seddel. Her har vi det ellers godt og nyder daglig, at vi er sluppet af med Barbarerne. Om Aftenen den 4 Maj sad Else og jeg her og hørte Radio, Puf var taget til Odense for at melde sig til Frihedskæmperne. Da vi hørte om Kapitulationen gik jeg ned og hentede Elle og vi lavede os 3 Romtoddyer af en Flaske jeg havde faaet foræret af Bøje Benzon Gl. St. Croix Rom som han Bedstefar gamle Alfred Benzon havde importeret i 1849. den holder 65,9%. Næste Morgen trak jeg 3 Fl. Champagne op, som jeg havde haft liggende til den Anledning, og vi fik en Del mere i Løbet af [”Løbet af” indsat over linjen] Dagen. Vi har nu faaet gravet vores Sølvtøj og Spiritus op og hentet de Ting vi havde evakueret i Anledning af at Tyskerne havde plantet 30 Pæle omkring i Haven, hvor der skulde have været Løbegrave og Maskingevær Stillinger, men det slap vi da for. Odderen er brudt ud for ca. 14 Dage siden vi har opgivet at faa den igen. Vi har haft en broget Fluesnapperfamilie i en Mejsekasse i Kathrineblommetræet uden for Spisestuevinduet de fik 7 Unger der fløj ud i Gaar. Vi har det ellers godt og jeg skal hilse fra Else og Puf. Min nye Pointer ”Tiras” bliver et Aar d. 9 Juli og saa skal jeg til at dressere ham. Jeg tror nok det bliver den kønneste Pointer jeg har set og han er meget medgørlig, saa jeg venter mig en hel Del af ham.
Mange Hilsner til Jer allesammen
fra Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A