Menu

Fynboerne

1926-11-01

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

Johannes Larsen skriver om vignetterne og deres placering, titleblad mm. De to kan måske diskutere sagen, når Larsen kommer til København.

Transskription

Kjerteminde 1 Nov. 1926.

Kære Achton Friis.
Hermed Korrekturen. Jeg er bange for jeg har haft den for længe. Undskyld! Jeg synes gennemgående, at det ser udmærket ud, navnlig for de store Tegningers Vedkommende. Med Hensyn til Vignetterne har jeg et og andet at indvende. En Del af dem synes jeg virker altfor store, særlig grelt Ex Isfuglen der flyver op med Fisken i Munden. Med Hensyn til at anbringe dem paa andre Steder end hvor de egentlig hører hjemme saa synes jeg ikke det gør noget i Almindelighed. Men f. Ex. Kan jeg ikke begribe hvorfor De har anbragt den blomstrende Arum maculatum fra Thurø, var det ikke mere rimeligt at flytte den til Korshavn eller Drejø? Eller en af de andre Øer hvor De i Texten omtaler dem? Naa men jeg glæder mig til første Hæfte. For jeg faar vel nogle Friexemplarer fra Forlaget. Jeg ved ikke om det har været paa Tale men det plejer jeg, og synes det er rimeligt. Jeg skal hilse fra min Kone og Puf. Der er for Resten en Ting til som jeg har tænkt paa at gøre Vrøvl over, skønt jeg er ked af besvære Dem. De kan jo have nok at gøre. Det er Titelbladet. Jeg ved ikke om jeg har Ret i at det ser helt anderledes ud end jeg kender det. Det forekommer mig at det jeg tegnede Vignetten til havde denne af samme Bredde som Teksten og at det virkede bedre og mere samlet. Maaske vi kan snakke om det naar jeg kommer til Kjøbenhavn. Det endelige Titelblad behøver vel ikke at foreligge før Værket nærmer sig sin Afslutning. Mange Hilsner
Deres hengivne
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Efter Achton Friis' idé sejlede han og Johannes Larsen rundt til de mindre, danske øer og lavede notater, tegnede og fotograferede til et bogværk. Dette udkom 1926-1928 i tre bind på Gyldendal med titlen Den Danskes Øer.
Alrum maculatum er plettet ingefær. Planten gror (2018) i Johannes Larsen Museets have under morbærtræet.

Kerteminde
  • Thurø
  • Korshavn, Fyns Hoved
  • Drejø

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv