Menu

Fynboerne

Sensommer 1935

Afsender

Andreas Larsen

Dokumentindhold

Andreas/Puf Larsen ved endnu ikke, hvornår Johannes Larsen kommer til Båxhult for at gå på jagt. Johannes Larsen vil ikke tage stilling til, hvilken pige eller kvinde der tager med for at stå for husholdningen, men Andreas foreslår enten Dot eller Marie/Ia Larsen. Dot vil forinden øve sig i at stege vildt.
Peter Larsen har været på Lindøgaard et par dage. Derefter var han med på en tur til Odinstårnet samt på restaurant og få omelet. Peter spiser sig ikke mæt ved aftensmåltidet, så nu har Andreas Larsen sagt, at han skal blive siddende, til alle er færdige.
Johannes Larsen har haft Peter med på en tur til Romsø, hvor Larsen skulle tegne et egetræ. De spiste frokost hos fyrmesteren.

Transskription

Onsdag

Kære Bimse og Lysse.
Tak for Jeres Brev forleden, det var rart beroligende. Om Fars Besøg ved jeg endnu ikke noget nærmere; han maler sikkert det Billede færdigt, som han nu har malet ca 1/3 snart Halvdelen af. ["ca 1/3" overstreget; "snart Halvdelen" indsat efter linjen med en streg hen til foran ordet "af"]
Jeg spurge ham imorges om han havde tænkt nærmere over en Pige, som han kunde faa med derop, men jeg fik i en afgørende Tone at vide, at det kunde han ikke beskæftige sig med nu. Hvis han først vil tænke over Sagen naar han skal skynde sig afsted, kan det jo let være forsent, derfor vil jeg gerne have Jer til at meddele mig snarest om Bimse bliver deroppe under Jagten eller hun rejser inden den. Hvis Bimse er hjemme og kan lave Maden, kan I faa Dot med derop som Skruppepige. Hun er meget opsat paa at komme med og taler endogsaa om at lære at stege Vildt i Kerteminde (Hun vil øve sig paa vores mange Haner) men det har jeg nu sat mig imod, Vildtet skal behandles ordentligt!
Hvis Bimse ikke er hjemme maa vi jo se at faa Ia med derop, synes jeg. Hun vil jo altid meget gerne til Båxhult, men det kommer jo an paa om hun kan nu de nylig er flyttet ind i deres nye Hus. Hvis Far er klar til at rejse om ca 8 Dage, er der jo ikke for meget Tid, saa lad mig vide hvordan I stiller Jer til disse Forslag eller om I selv har andre. - Peter har været paa Lindøgaard i 2 Dage sidste Uge ["sidste Uge" indsat over linjen], men da han skulde sættes af ved Munkebo Kro i Forgaars, vilde han hellere med til Odense, saa han maa jo ikke være saa utilfreds med os mere. Han var saa i Odinstaarnet, hvad der ikke syntes at more ham særligt, senere fik han Omelet i Bryggergaarden, men da han fik den erklærede han, at han ikke spiste Nymælspandekager! Saa det var tilsyneladende ikke nogen vellykket Udflugt for ham. heldigvis befinder han sig helt godt i Kerteminde, saa godt, at han [et overstreget bogstav] i nogle Dage
2)
ikke havde Tid til at spise sig mæt, men da det jo førte til at han skulde ind og have Mad naar han skulde i Seng (jeg kender jo kun Aftensmaaltiderne) saa har jeg nu sagt at han skal blive siddende til vi andre er færdige. Det gør han jo ikke uden Protest, men han faar vel saa Vane til at spise, saa han igen kan faa Lov at gaa lidt før. -
I Søndags var han med Far paa Romsø. Far skulde tegne et Egetræ til Billedet. Fyrmesterens skulde netop rejse til Svaneke, saa de fik sig en bedre Frokost med Harald Jensen af Æggebægre. Iaften har Far inviteret Ernlund og Elses Far til Torsk i Kerteminde.
Peter fik Bimses Brev iaftes, skal se at faa skrevet.

Skrevet udi gamle Odenses
Raadhus
med Hilsen fra Ernlund,
Far og Puf.

Omtalte genstande

Johannes Larsen malede på et billede, hvorpå der blandt andet sås et egetræ, som han gjorde skitser til på øen Romsø ved Kerteminde. Billedet kendes ikke.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Onsdag". Christine Swane er netop flyttet ind i sit nye hus, og det blev færdigt i 1935.
Johannes Larsen malede freskoer i festsalen på Odense Rådhus 1935-1936.
Fyrmester Jens Peter Jensen rejste fra Romsø til sin nye stilling i Svaneke 1. sept. 1935 (hjemmesiden fyrtaarne.dk).

Christine Swane og Marie Larsens nye hus i Birkerød stod færdigbygget i 1935.
Odinstrnet blev opført på Bolbro Bakke i Odense 1935. Det blev sprængt i luften i 1944.
Harald Jensen, der blev født i 1837, var kunstmaler og brændevinsbrænder, og i 1863 udviklede han den akvavit, som stadig (2025) bærer hans navn.

Brevet er i privateje

Nej

Brevet ejes af en efterkommer af Elena og Johan Larsen