Menu

Fynboerne

Sommer 1885

Afsender

Johanne Larsen

Modtager

Laura Warberg

Dokumentindhold

Johanne m.fl. morer sig dejligt. De har været i Dyrehaven og skal på skovtur. Johanne strikker lange handsker som Alheds.
Hver dag står de op kl. ca. 8, og efter morgenmaden går de i haven og plukker ærter. Efter middagen strikker Johanne, og så er de igen i haven. Johanne glæder sig til at komme i vandet.

Transskription

Lørdag den 25de

Kjære Mor!

Tak for Uldtrøjen som bliver dejlig tynd at gaa med. Vi more os dejlig hernede og i Onsdags var vi ude i Dyrehaven med Abels og drak Kaffe; vi legede og morede os der ude. Frøken Engel er ikke hjemme men kommer paa Mandag og saa skal vi med hende paa en Skovtur til jeg ved ikke hvad. Jeg strikker mig et Par Handsker her nede af samme Slags som dem Tante Visse strikkede til Alhed; de skal naa helt op til Albuen. Nu skal jeg fortælle dig om - (der kom lige en fremmed Herre) hvordan Dagen gaar. Vi staar op Kl 8 eller 7 1/2 saa - naar vi har spist gaar vi lidt i den store Have saa gaar vi hjem bælger Ærter hvis vi skal have det vi faar næsten Ærter hver Dag; saa strikker jeg lidt. Naar vi saa har spist Middag sover Onkel Conne til Middag og jeg sidder oppe hos Tante Visse og strikker; Elle og Ytter sidder nede hos Dis. Saa gaar vi i Regelen ned i Haven og spiser Stikkelsbær. I den store Have er der saa mange vilde Jordbær som vi gaar og plukker. Du kan tro at jeg glæder kig til at komme med Fru Willumsen i Vandet. I Dag er det ikke saa varmt som det har været de andre Dage. I Gaar var jeg med Tante Visse i Svindinge og vi skulde have besøgt nogle Gaardmænds men der var Fremmede. Nu synes jeg bl ["bl" overstreget] Brevet er langt nok. Vil du hilse dem alle; jeg skal hilse fra Onkel Conne og Tante Visse.
Din hengivne
Johanne.

Nu har Onkel Conne faaet en ny graa Hest som vist bliver rigtig god!
Hilsen fra Clausen.

Fakta

Brev

Da

Brevet er kun dateret "Lørdag den 25de". Der er tale om et barnebrev skrevet af Johanne Larsen. Hun blev født 1873. Johanne, Ellen og Astrid og muligvis flere er på ferie hos Onkel Conne/Conrad Warberg og hans kone. Astrid blev født 1882. Man bader, så det må være sommer.

Søstrene Ellen, Johanne og Astrid f. Warberg er på sommerferie hos deres farbror Conrad Warberg og dennes kone. Han var godsforvalter ved herregården Glorup nær Svindinge ved Ørbæk; ca. 15 km syd for Nyborg. Om søstrene Christine og Alhed også var med, vides ikke. Hvem Ytter er vides ikke med sikkerhed, men eftersom hun "sidder nede hos Dis", lillesøsteren, er det muligvis enten Christine eller Alhed, f. Warberg.
Hvem Clausen er vides heller ikke.

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv, BB 2072

Nej

Testamentarisk gave fra Laura Warberg Petersen til Østfyns Museer