Menu

Fynboerne

1898-02-01

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Kronprinsen har ikke noget imod at blive portrætteret, og Larsen kan få fotos af ham hos Budtz-Møller.
Det stormer voldsomt, og et træ er revnet. Der er formodentlig væltet træer i skoven, hvor Vilhelm Larsen (Klaks) arbejder.
Larsen kan ikke fortælle meget om sit billede af Christian Andersen.
Johannes Larsen spørger, hvornår Alhed kommer hjem fra København.

Transskription

Kjerteminde 1 Februar 1898.

Min egen Kæreste!
Jeg skal nu se om [noget af papiret mangler] kan skrive lidt mere [noget af papiret mangler] i Dag. Kl. er nemlig [noget af papiret mangler] jeg har lige været [noget af papiret mangler] skrive et Brev til [noget af papiret mangler] fik nemlig Brev [noget af papiret mangler] i Dag om at han havde faaet Brev fra Kronprinsens Adjudant om at h. k. H. ikke havde noget imod at blive malet og at Fotografier kunde faas hos Budtz-Møller. Det var et forfærdeligt Stormvejr i Gaar. I Aftes var jeg ude paa Andetræk, der laa nogle Ænder ind[noget af papiret mangler] jeg kom derud, me[noget af papiret mangler] af og kom ikke igen til mine [noget af papiret mangler] at jeg blev voldsomt træt, det blæste saadan at Sveden løb ned ad Ryggen paa mig, af [noget af papiret mangler] mig op mod [noget af papiret mangler] Det midterste af de [noget af papiret mangler] Træer jeg har malet [noget af papiret mangler]ket lige fra Roden [noget af papiret mangler] Kronen, jeg var nede [noget af papiret mangler] det da jeg kom hjem [noget af papiret mangler]bystranden og Fader fortalte mig det, Revnen gabede hver Gang Blæsten tog i det og jeg troede at det vilde falde, men i dag er det jo forholdsvis stille og der ikke meget at se paa det nu, saa det klarer sig vel en Tid endnu. Klaks skulde have telefoneret [i Dag] eller i Gaar efter [noget af papiret mangler] Ullerslev, men [noget af papiret mangler] har ikke hørt noget fra ham. Fader og jeg mener at der rimeligvis er blæst en Del Skov om dernede, da det blæste [noget af papiret mangler] saa stærkt og m[noget af papiret mangler] Vind som den Ga[noget af papiret mangler] blæste saa meget [noget af papiret mangler] 3-4 Aar siden, saa [noget af papiret mangler] vel med med Skovrider [noget af papiret mangler] at se paa Ødelæg[noget af papiret mangler] Vi blev vejet den Dag at Agraren var hjemme han har taget paa igen og har nu vundet 18 ½ P siden han kom paa Skolen, jeg havde tabt 3 P og vejede kun 156 P og Tjalje vejede godt 45, hvad der er det meste han endnu har vejet. Jeg kan ikke [noget af papiret mangler] dig noget om Chr. [Andersens] Billede endnu da [det] er lige i Begyndelsen, men jeg er ikke helt ækel ved det endnu, saa jeg kommer vel [noget af papiret mangler] rigtigt i Gang med [noget af papiret mangler] Du endnu ingen [noget af papiret mangler] om hvorlænge Du [noget af papiret mangler] København, jeg [noget af papiret mangler] efter at kysse Dig [noget af papiret mangler]n søde Kæreste [noget af papiret mangler] snart skrive til mig, hvordan gaar det med Dig med Dine Sangtimer hos Mutter? Kan Du hilse Mutter og Lützhøfft fra mig næste Gang Du kommer der hen. Mange kærlige Hilsner til Dig selv, Du er den allerbedste, fra din hengivne
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Alhed er stadig i København og tager sangtimer hos Mutter Lützhøfft. Hun bor tilsyneladende nogle dage hos Brandstrup efter at have boet hos Wilhelmine og Theo Berg og passet barn.
Kronprinsens adjudant: Johannes Larsen er af en fugleskydningsbror, Winckler, i Nyborg blevet bestilt til at male kronprinsen på en tavle.

Kerteminde
København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien