Menu

Fynboerne

1900-10-10

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen besøger venner og kolleger i København. Han rejser til Alhed (på Erikshaab) den følgende dag. Det er trist, at hun halter og må ligge i sengen, men Larsen tror, hun får det bedre, når den lille ny er født.

Transskription

Kjøbenhavn 10 Octbr 1[noget af papiret mangler]

Kæreste Alhed!
Tak for Dine 2 Breve med de forskellige Husnumre, jeg glemte jo at rette det efter det første men da det var omtrent rigtigt gad jeg ikke lukke Brevet op igen, Du havde nemlig skreven 55 og det er 57. Jeg var i zoologisk Have i Gaar med Schou og derfra alene til Oppermanns og Brandstrups hvor jeg blev om Aftenen, jeg skal hilse fra dem. Vi talte netop om at det var [noget af papiret mangler]i havde hørt fra Vittoria og saa da jeg kom hjem laa der Dit Brev, hvor Du skrev at Du havde faaet Brev. Jeg gaar imidlertid ikke til Valby mere, jeg har nu været alle Vegne undtagen hos Philipsen, hvor jeg skal i Eftermiddag, og saa rejser jeg hjem i Morgen, d.v.s. over til Jer, jeg længes efter Jer og gider ikke gaa at drive her mere. Det er kedeligt at Du skal ligge saa længe men der er jo ikke andet at gøre, det [var] frygteligt om Du skulde faa varigt Men af det, og gaa og halte altid. Jeg kan nu ikke forestille mig andet end at Du bliver helt rask naar Du har faaet den lille ny. Naa jeg kommer altsaa i Morgen, saa jeg ved ikke mere at meddele, som ikke ligesaa godt kan vente til vi ses. Det er da udmærket at lille Puf har vundet et halvt Pund. Kys ham fra mig.
Din Johannes Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Noget af papiret og dermed årstallet mangler. Det er 1900. I Johannes Larsen er i København, mens Alhed og barnet er hos hendes forældre på Erikshaab. 4. oktober 1900 skrev Johannes Larsen om, at Alhed halter, og nu om, at hun stadig halter, ligger i sengen og ikke må få varige men.

I flere breve i træk er det blevet nævnt, at Alhed halter og må ligge i sengen.

København
Erikshaab
  • Valby
  • Kastrup

Det Kongelige Bibliotek

Nej

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien