Menu

Fynboerne

1919-09-22

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Larsen skriver om ombygningen af huset på Møllebakken i Kerteminde. Der kommer fliser på badeværelsesgulvet, tagrenden er sat op, taget er klar til understrygning, kakkelovnen bliver sat op den følgende dag. Det går godt fremad, men de fryser, og elektriciteten forsvinder, så de må gå tidligt i seng.

Transskription

Kjerteminde 22/9. 1919.

Kæreste Alhed !
Telegrammet kom nu. Jeg var lige ved at skulle at skrive til Dig da Kortet kom med Posten. Du havde altsaa ikke faaet mit Brev fordi det var Søndag og jeg var bange for at Du var taget til Byen i Dag før Du fik det. Det begynder ellers nu at dages godt i Huset. Jeg har skrevet til Trautner i Dag at han maa komme naar han vil. I Dag har de lagt Indskud i Badeværelsegulvet til at lægge Fliserne paa og Larsen har sat Tagrende op i Formiddag og virket med Afløbsrørene i Badeværelset i Eftermiddag. Murerne er ved at gøre Taget færdigt til at understryges og er begyndt at smøre Pytrol paa Væggen i Dagligstuen. I Morgen skal jeg faa dem til at sætte Kakkelovnen i Havestuen op saa vi har et Sted hvor vi kan fyre. Jeg frøs som et Bæst hele Dagen i Gaar her var 10 (grader) i Værkstedet, det begyndte for Resten i Lørdags Aftes da jeg havde skrevet til Dig og gik over for at spise rystede jeg af Kulde og da vi var færdig med at spise gik det elektriske Lys ud i alle Husene saa Swane og jeg matte sidde ved et Tællelys til Kl. 8 saa gik vi i Seng. For Resten tror jeg ikke den er naaet 8 1/2 en eneste Aften siden Du rejste før vi er gaaet til Køjs. Naar du nu kommer, kommer Du vel om Dagen saa vi kan have en lille fin Middag.
Hils Drengene og mange Hilsner til Dig selv
Din
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Larsen-familiens hus på Møllebakken fik i efteråret 1919 nye gulve, der blev bygget moderne badeværelse, nyt køkken, stuerne blev malet mm. Alhed Larsen var imens hos familie i Birkerød, da hun dels var syg af en byld i halsen dels gerne ville være i nærheden af sine drenge, der var elever på Birkerød Kostskole.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek