Menu

Fynboerne

1920-04-12

Afsender

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Andreas og Johan skal på tur, og Alhed Larsen skriver, at de skal være forsigtige.
Svanerne har ikke lagt æg, men de raserer blomsterbedene.
Johanne Larsen (Junge) har haft elevkoncert, og det gik fantastisk. Der var mange gæster, de gav stort bifald, og der blev overskud ud af arrangementet.
Alhed Larsen har sunget til Pastor Bojesens begravelse. Bagefter var de på hotellet.
Vangberg har set på tennisbanen.

Transskription

Kære søde Drenge!
Vasketøjet er sendt i Efterm, Fedtlæderstøvlerne er det min Agt at finde, men de andre Ting er der. Tak for Brevet lille Gamle, det er morsomt I skal paa den Udflugt, rigtig god Fornøjelse og gid I maa faa godt Vejr. Hils Skipper og Hr. Lindhard, men især den søde Skipper mange Gange. I Dag er det Valddag [Valgdag], vi skal med Bentzen op at stemme om lidt. – I spørger til Svanerne. De har ikke lagt Æg endnu, men virker stadig ganske kolossalt, Saxifragaplanterne har de snart ryddet og det store Liljebed pynter de heller ikke paa, men det skal være dem tilgivet, naar der bare kommer noget ud af det. De gaar i permanent Raseri og farer i Hovedet paa os, saasnart vi viser os i Haven. – Tante Junge havde Elevprøve i Aftes paa Tornøes Hotel i den store Sal. Det gik glimrende. Der var 20 Elever, der alle klarede sig nydeligt. Lille Bibbe gjorde kolossal Lykke, det var ogsaa en glimrende Præstation, en svær Sonate, som hun spillede fejlfrit og med nydeligt Foredrag. De klappede som de var gale. Og da Tante Junge tilsidst kom ind og spillede noget paa to Klaverer med Fru Nielsen klappede de ogsaa voldsomt og Jun [”Jun” overstreget] hun fik overrakt en stor Buket af nogle Elevforældre og blev flere Gange fremkaldt. Der var en Masse Mennesker og der bliver 150 Kr. i Overskud, det er fint. - - Pastor Bojsen er død og blev begravet i Lørdags. Jeg var med at synge 4stemmigt fra Orglet. Det var en drøj Tur vi maatte staa op stuvet tæt sammen i 2 ½ Time. Det er den største Begravelse der er set i Kerteminde. Masser af Mennesker maatte staa udenfor Kirken deriblandt jeres Far. Bagefter gik vi paa Hotellet og styrkede os sammen med Frk. Hviid og Mareje, der ogsaa havde sungen. Jeres Far nød 4 Kaffepunscher! Tante Mis er her. Hun og Bedstemor kommer her til Aften, vi skal have Asparges for anden Gang, det er tidlig. – Vi har haft Vangberg oppe at se paa Tennisbanen. I skal spille Tennis med mig til Sommer. Nu ved jeg saa ikke mere. Skriv snart igen, lad mig vide, hvor Turen saa kommer til at gaa hen, at jeg kan vide, hvor jeg skal tænke hen. 1000 Hilsner fra jeres Mor. Vær endelig forsigtige, hvis det bliver Bornholm, ogsaa paa den anden Tur naturligvis, men Bornholm er værre med Vand og de Klipper.

Hermed Nøglen

Mandag

Fakta

Brev

Da

Brevet er kun dateret "Mandag". Den omtalte Pastor Boisen døde 8. april 1920. Han blev begravet lørdag, hvilket må være 10. april, og brevet er skrevet mandag, som er 12. april.
Den omtalte valgdag kan hverken handle om Folketingsvalg eller Landstingsvalg dette år.

Andreas og Johan Larsen er kostelever på Birkerød Statsskole.
Det er ikke muligt at afgøre, hvilken Bentzen/Bendtsen det er, Alhed skal følges med til valg. Der kan i øvrigt hverken være tale om Folketings- eller Landstingsvalg, for disse fandt sted 21. september og 1. oktober 1920.
Alhed og Johannes Larsen havde nogle år privat tennisbane i haven.

  • Bornholm
  • Tornøes Hotel, Kerteminde

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Nej