Menu

Fynboerne

1943-03-19

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Kemp har rådet Larsen til at give Johan skøde på gården. Jacobsen og Esben Hansen er inde på, at Andreas får en tilsvarende sum.
Johan må derfor skønne, hvad Båxhult er værd. I 1925 eller 1926 gav Larsen Ludvig Brandstrup 9000 kr. for halvparten. Efter at Johan har forbedret bygninger og jord, må gården være mere værd.

Transskription

Kjerteminde 19 Marts 1943.

Kære Lysse.
Ja Du er vel efter Haanden noget utaalmodig efter at høre fra mig. Det første Brev fik jeg sendt til Kjøbenhavn og gik saa hen og viste Kemp det og talte med ham om sagen. Han syntes godt om Dit Brev og raadede mig til at lade Dig faa Skøde paa Gaarden. Da jeg kom hjem tog jeg ud til Odense og talte med Esben-Hansen og Jacobsen om det, Esben-Hansen syntes ogsaa det var rimeligt og Jacobsen sagde at saa maatte jeg sikre Puf en tilsvarende Sum. Han sagde at han kunde ikke læse saadan et langt Brev undtagen han var alene, og bad om at maatte beholde det til Dagen efter. Han skulde have Middag samme Dag og bad mig om at komme med hvorefter han satte Esben til at bestille et Værelse til mig paa Grand og sendte os hen til Bang til Frokost paa Bankens Regning. Da jeg næste Dag var hjemme fik jeg vedlagte Brev fra ham. Herefter kommer Du altsaa til at fortælle mig hvad Du anser Båxhult for at være værd. Til Orientering kan jeg meddele at jeg i sin Tid, det var vist 1925 eller 26 gav Brandstrup 9000 Kr for Halvparten, hvoraf jeg laante 7000 i Gaarden og betalte Resten contant. Fra da af til Du overtog den fik jeg fra 800 Kr til 1000 Kr om Aaret gennem Jepsson, mens Carlsson betalte Afgifterne og undlod at betale sit Aroende. Det jeg gerne vil er altsaa hvad Gaarden er værd i Handelen, den maa jo være en Del mere værd nu, Du har forbedret paa baade Bygningerne og Jorden. Puf ser naturligvis ogsaa gerne at han faar Værdier til samme Beløb, vi ser altsaa helst at Du sætter den saa højt som muligt. Og saa vil vi ogsaa gerne vide hvor store Prioriteterne er. Vi er raske og har det godt og jeg har meget at bestille i hvert Fald i det første halve Aar. Mange Hilsner til Jer allesammen. Jeg var meget imponeret af Peters Brev til Puf.
Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Restaurant ”Hos Bang” eksisterede 1938-1978 og lå i Vestergade 40, Odense C. (Internettet marts 2022).

Arrondering (fra fransk arrondir) er at samle jordtilliggender omkring en ejendom, i ældre tid typisk at en herregård søgte at samle sit fæstegods i nærheden af hovedgården eller omkring en ladegård. Arrondering kunne ske ved mageskifte eller køb. (Wikipedia juli 2022). På svensk bruges ordet arrendere om at forpagte. Gustav Carlsson var en tid forpagter af Båxhult.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A