Menu

Fynboerne

1960-09-03

Afsender

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Christine/Uglen Swane er død. Hun nåede lige at se sit lille barnebarn, som blev født dagen før. Lar/Lasse og Aase har været i Kerteminde med urnen, som blev sat ned på forældrenes gravsted ved siden af Maries. Derefter fik familien kaffe hos Johannes Larsen.
Larsen mangler tørvejr, så han kan lave et par akvareller.
Peter har fået en herskabelig bolig i Sverige med lakseelev gennem haven.
Larsen vil gerne lave ex libris til Alhed/Søster, men han skal vide, hvilket motiv hun ønsker.
Else har fået et TV, og de ser hver dag De Olympiske Lege.

Transskription

Kjerteminde 3 September 1960
Kære Lysse og Bimse
Tiden flyver ad Sted, det er længe siden jeg har skrevet til Jer. Jeg tænker paa Jer hver Dag og jeg har ikke en Gang faaet takket for Jeres Kort fra Italien. Nu døde Uglen og saa er der kun 2 af os igen, den ældste og den yngste Agraren og mig. Et Lyspunkt vat det at Ugle netop naaede at se den yndige lille Pige som Lasses ny Kone havde født Dagen før hun døde. Forleden kom Lasse med Kone og Barn og Ugles Urne, som blev sat ned i vore Forældres Gravsted ved Siden af Marie. Derefter var de der var mødt, her oppe til Kaffe. Det var Marie Meyer, Agraren, Tinge og hans Kone, Manse og Bibbe Lasse og hans Kone. Efter Bordet kørte Lasse med Kone og Barn til Christiansfelt. Vejret driller mig, det er vist ,3 Uger siden der har været en Dag uden Regn. Jeg skulde gerne have et Par Dages Tørvejr til at lave et Par Akvareller, og saa er det min Plan at Jeppe lejer en Vogn og kører mig til København, hvor jeg bliver nogle Dage, og regner med at der bliver Kørelejlighed til Båxhult med Jens og Tove. Jeg havde et langt Brev fra Peter med Beskrivelse af hans herskabelige Bopæl i Älvkarleby, hvad der især imponerede mig var Lakseelven i Haven. Jeg kommer i Tanker om at jeg nu har lavet Ex libris til hele Familien med undtagelse af Søster, kan I ikke meddele hende at jeg gerne vil lave et til hende, men jeg vil gerne høre fra hende hvad hun ønsker det skal forestille.
Det har regnet i Nat og det har regnet hele Formiddagen og nu Kl. godt 2 øser det ned. Else har faaet et Fjernsyn af sin Far og vi ser nu hver Dag Olympiaden i Dag begynder det Kl 3.
med de kærligste Hilsner fra

Jeres JL.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Da Christine og Johannes Larsens forældres gravsted efter nogle år blev nedlagt, satte man Marie og Christines gravsten ind i en mur i Møllebakkens have (Alhed og Johannes Larsens bolig).
Älvkarleby ligger i Uppsala len nord for Stockholm og er især kendt for lakseopdræt og laksefiskeri (Wikipedia, juni 2022).
Sommer-OL 1960 blev afholdt i Rom, med sejlsportskonkurrencerne i Napoli. Det var første gang, verden kunne følge med i OL i fjernsynet, og for første gang fik atleterne en velsignelse af Paven. Dog ikke de ateistiske sovjetborgere, der ikke ville finde sig i det (Wikipedia, 2022).

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A