Menu

Fynboerne

1898-01-07

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har vrøvl med nogle af pigerne på Teknisk Skole.
Christine ville gerne have haft besøg (hos Syberg-familien), men Peter Hansen var der dog.
Der er generalforsamling lørdag.
Hunden Tjalfe er blevet løst fra sin lænke og har rullet sig i noget møg.

Transskription

Kjerteminde 7 Januar 1898

Min egen Kæreste!
Jeg er nu lige kommen hjem fra teknisk Skole, det gik da nogenlunde, jeg var fri for Pigebørnene i Aften, og tog mig saa over at holde de andre nogenlunde i Tømme. Jeg har tænkt at sige et Par Ord til ovennævnte Damer, den første Aften de viser sig igen formodentlig i Morgen. I Ullerslev holdt Becker med sin Vintervogn, og da jeg akkurat havde 75 Øre kørte jeg med ham her til. Agraren blev først kørt til Odense i Gaar. Klaks og jeg var paa Andetræk i et temmelig vedholdende Regnvejr, men der var ingen Ænder. Der var Brev fra Christine i Gaar hun ventede at vi skulde komme derned inden jeg rejste hjem og hun er altsaa bleven skuffet. Peter havde alligevel været dernede, skønt Baronen jo skrev til mig den Dag jeg rejste ned til Jer at han ikke kom. Jeg skal hilse fra Moder og Fader og Klaks de ere nu i Seng alle tre. Jeg skriver til Dig fordi jeg har opdaget at det først er paa Lørdag at der er Generalforsamling, men det er jo noget Vrøvl for det var vi vist enige om at (Undskyld Klatter nu) det var derfor jeg skulde rejse om Fredagen, men Du kan jo ikke huske [ordet overstreget] Vrøvl! vide hvilket Tog jeg kommer med hvis jeg kommer, saa Du maa endelig skrive Din Adr. til mig, for at jeg kan lade Dig vide hvad Tid jeg kommer, saa Du ikke skal gaa og vente paa 3-4 Tog. Jeg skal have skrevet et Brev til i Aften, nemlig til Uglen, saa Du faar ikke stort mere denne Gang, men jeg vil dog lade Dig vide at jeg holder forfærdelig meget af Dig. Jeg elsker Dig. Mange kærlige Hilsner Din hengivne
Johannes Larsen
Vend om

Jeg er nu færdig med at skrive til Uglen og saa synes jeg at jeg gerne kunde skrive et Par Ord til for at fylde Brevet. Gottschalk har ikke ladet høre fra sig siden. Du kan tro Tjalfe blev glad ved at blive løst han har staaet i Lænke siden jeg rejste, han var med paa Andetræk og belønnede mig med at vælte sig i noget Møg, saa jeg maatte binde ham igen, men han skulde alligevel have været vasket i Morgen da han er fuld af Lopper fra Hundehuset. Nu faar Du ikke mer. God Nat min egen Kæreste.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Alhed Larsen/Warberg boede januar til marts 1898 hos sin morbror Brandstrup i København, hvor hun blandt andet tog sangtimer hos Hedevig Lützhøft. Johannes Larsen tog ind til hende og var der i otte dage. Han deltog her i Den Fries generalforsamling.
Christine Larsen/Swane boede efteråret 1897 til maj 1898 hos Anna og Fritz Syberg og fulgte Fritz Sybergs tegneundervisning på Teknisk Skole i Faaborg.

Kerteminde
København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien