Menu

Fynboerne

1900-04-03

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har købt lærred og også sendt noget til Alhed.
Han sidder på et kvistværelse og maler, og han laver akvareller nær Langebro og Gasværket. Han har været på Charlottenborg og i Bræddehytten.

Transskription

Kjøbenhavn 3/4 190[noget af papiret mangler]

Kæreste Alhed!
Jeg skrev ikke til dig i Gaar fordi jeg gik og var i trist Humør over at Du var rejst og jeg følte mig saa ensom. Fra Banegaarden gik jeg med Uglen hen og fik en Kop Kaffe, vi mødte Lugge udenfor, hun havde vinket til Toget men ikke set Dig. Derfra gik jeg op til Winkels og fik noget Lærred [og jeg] fik sendt noget over [til] Dig som jeg haaber Du har faaet, jeg betalte ca: 15 Kr for det, saa nu har jeg kun et Par Kr tilbage, men jeg haaber at der snart kommer fra Anker Heegaard. Jeg begyndte paa Billedet i Gaar og sidder oppe paa Kvistværelset og maler, der sidder jeg rart i Fred og der bor jeg nu. Jeg lavede en Aquarel i Gaar af det [Mo]tiv nærmest Langebro og i Dag har jeg lagt [noget af papiret mangler]maleriet an samme Motiv og lavet en Aquarel omtrent færdig af det Motiv ud mod Gasværket. I Gaar var jeg sammen med Uglen og Schou paa Charlottenborg og da vi gik derfra gik Schou og jeg ind i Bræddehytten hvor vi traf Hr og fru P. Jeg trakterede Schou med Bayerske Pølser og Øl og [noget af papiret mangler] desuden en fransk [noget af papiret mangler] gav Cigarer fra R [noget af papiret mangler] og Peter gav Kaffe. Uglen klagede i Gaar over Ondt i Halsen og nu hører jeg at Eckardt, hvor jeg nu er. At hun ligger i Dag. Han er alene hjemme, Margrethe er i Skole og Klaks som kom i Aftes i Theatret. Jeg længes meget efter Dig og den lille søde Ven og skal hænge voldsomt i for snart at komme over til Jer. Jeg glæder mig til [at] faa Brev i Morgen. Mange [kærl]ige Hilsner Din
Johannes Larsen

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler fra et kvistværelse i København, og han maler akvareller fra Langebro og Gasværket (også København).

Fakta

PDF
Brev

Da

Noget af papiret mangler og dermed det sidste tal i årstallet. Det er 1900. Johannes Larsen skrev i brevet 6. april 1900 om samme emner som i dette - bl.a. at han ikke havde fået penge fra Anker Heegaard.

København
  • Langebro, København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien