Menu

Fynboerne

1902-08-11

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen ringer til Skjold Tang. Der går 8-14 dage, før pengene kommer. Byrådet har besluttet, at Johannes Larsens far kan beholde jorden, til afgrøderne er taget hjem.

Transskription

Kjerteminde 11 August 1902

Kæreste Alhed!
Jeg sidder nu her hos Grossereren og er ved at telefonere ud til Skjold Tang for at hø[re om jeg] kan komme til a[noget af papiret mangler] ham i Dag, da jeg i[noget af papiret mangler] vil tage derud og [noget af papiret mangler] Besked. Jeg talte m[noget af papiret mangler] i Gaar og det lader til [at der vil] gaa en 8-14 Dage e[ndnu in]den Pengene kommer. [noget af papiret mangler] Forældrene ser da glade og tilfredse ud alle sammen incl. Uglen og Marie, Klaks var her og rejste i Gaar Eftermiddag. Byraadet har haft et Møde til og besluttet at Fader skal beholde Jorden til han har taget al Grøden hjem. De har to flinke Karle og der er bleven ryddet pænt op paa Gaardspladsen og Porte og Døre hængt [noget af papiret mangler] Jernsengen bliver sendt [noget af papiret mangler] Petersens kommer [noget af papiret mangler] besøger Baronens [noget af papiret mangler] nu nok jeg gaar [noget af papiret mangler]iger til Madam [noget af papiret mangler] at Du har [noget af papiret mangler] Dig til at [noget af papiret mangler].
Nu maa jeg af sted med Brevet da Toget er der.
Din
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Det er uvist, hvilke penge der er tale om. Historien om I.A. Larsens jord og byrådet er også uklar, men den kan have med hans langtrukne konkurs at gøre.
Hvem Petersens er, fremstår heller ikke klart.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien