Menu

Fynboerne

1914-01-03

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Brev 1. Johannes Larsen er i dårligt humør, fordi han af fremmede har fået at vide, at Alhed kommer hjem med en dags forsinkelse. Han og Lysse længes ikke efter Alhed og Puf. De har spist god mad.
Brev 2. Lysse har ikke fanget flere silkehaler.

Transskription

Kjerteminde Søndag Aften 3/1 1914

Kæreste Alhed!
Jeg har været i skidt Humør siden Grethe Bichel i Aftes fortalte mig at Du først kom Tirsdag, det irriterer mig al Tid at faa den Slags Beskeder af fremmede. Denne Gang havde jeg nu ikke ventet Udsættelse efter at Du havde sagt at Mandag var absolut sidste Dag da det var Synd for Puf at han skulde i Skole Mrg efter Hjemkomsten. Jeg var arrig i Morges, men var nogenlunde kommen over det da jeg fik Pufs Kort, nogen Tid efter kom Agraren og fortalte at de havde telefoneret til Birkerød i Aftes efter at jeg var gaaet og faaet at vide at Du først kom Tirsdag, og endnu noget efter mødte Elles Grethe med samme Besked, jeg har altsaa 4 Gange faaet serveret at I kunde ikke komme fordi Du skulde til Bodild. Jeg havde først tænkt ikke at skrive tiere, men efter moden Overvejelse tror jeg at det er bedst at komme af med Skidtet saa jeg kan blive skikkelig til Du kommer hjem, hvad jeg nok tror vil lykkes. Forøvrigt har vi det udmærket og længes ikke en Smule efter Jer. Vi faar god nærende Mad til Middag, i Gaar skulde vi have haft Hvidkaalssuppe og Flæsk med Spegesild og Løgsovs til Dessert men jeg fik vendt det om. I Dag har vi faaet Ribbensteg med Æbler og Svesker og med brunede Kartofler og Sovs og ovenpaa Kraasesuppe og Kraasemad. Mor jer godt! det er ikke Ironi, dette er et alvorligt Brev. Tusind Kys og Hilsner til
Jer begge to
Din
Johannes Larsen

Kære Mor!
den sidste Silkehale var ikke derude i Morges saa vi har ikke fanget flere. Mange Hilsner fra Lysse vil du hilse Puf.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Alhed Larsen og hendes søn, Puf/Andreas, holdt nytår i København, mens Johannes Larsen og parrets anden søn, Lysse/Johan, var i Kerteminde.

Kerteminde
  • Birkerød

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien