Menu

Fynboerne

1919-09-20

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Alhed må hellere tage den med ro og blive helt rask.
Vinduerne i badeværelset og det ny vaskehus bliver sat i onsdag. Badeværelsesgulvet er blevet brækket op.
Godt, at der ikke er noget alvorligt galt med Alheds øjne.
Johannes Larsen maler på to tavler med grågæs.

Transskription

Kjerteminde Lørdag 20/9 1919.

Kæreste Alhed!
Tusind Tak for Brevet i Dag. Du kan tro jeg blev henrykt da jeg fik det til Frokost, jeg havde ellers saa smaat bestemt mig til at blive i daarligt Humør hvis jeg ikke fik Brev i Dag. Det er kedeligt at du bliver ved med at være saa sløj, men enten det nu holder op eller bliver ved, synes jeg Du skal tage den med Ro et Par Dage endnu. Der er jo ikke noget rart ved at komme hjem i det Svineri. Jeg skal nok holde dig a jour med hvordan det gaar og sige til naar jeg synes Du kan komme. Jeg tænker at de paa Onsdag eller Torsdag har det værste Svineri ude af Huset og faaet Vinduer i Badeværelset og Gangen. Jeg var ude hos Olsen i Middags, for jeg har ikke haft Held med mig i Telefonen, og Knudsen som jeg traf i Gaar Aftes og som lovede at komme i Gaar og maale Vinduerne har ikke vist sig. Olsen forsikrede naturligvis at der skulde blive taget fat med det samme og at Vinduerne saavel i Badeværelse som i det ny Vaskehus skulde blive sat i paa Onsdag, men Løgn bliver det vel i det mindste hvad Vaskehuset angaar. De har brækket Gulvet op i Badeværelset i Eftermiddag og skal saa lægge Indskud og Beton til Flisegulvet og naar det er gjort kan Trautners Folk vel komme til. Naar du kommer hjem saa Du kan dirigere dem er det vel tidsnok, Du kan jo bestille en Time til hos Bertram foruden den paa Mandag. Jeg ringede Calle op i Middags, Goddag Be! sagde han, forøvrigt forsikrede han at Tegningen var i Gang og skulde blive sendt omgaaende. Det er da godt at det ikke er noget alvorligt med Dine Øjne. Mine Briller kom i Dag og jeg puttede Christines i Æsken og sendte dem. Jeg har de 2 Tavler med Graagæs i Gang. Nu maa Du endelig skrive hvad Du mener om at blive der noget længere og hvordan det Gaar Dig paa Mandag.
Hils alle derovre og 1000 kærlige Hilsner til Dig selv
Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler tavler med grågæs. Disse er til Eiler Lehn Schiølers store bogværk om Danmark og Grønlands fugle

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Larsen-familiens villa på Møllebakken i Kerteminde var under til- og ombygning. Der blev lagt nye gulve, dagligstuen blev udvidet og malet, der blev bygget nyt køkken, indkøbt vaskekedel, indrettet moderne badeværelse mm.
Alhed Larsen var under arbejdet i Birkerød, da hun var syg, og familiens to drenge desuden i denne tid var elever på Birkerød Realskole. Alhed boede hos familie i nærheden i længere perioder. Det fremgår af et senere brev, at Alhed Larsen havde en byld i halsen.
Alhed Larsen blev bl.a. også kaldt Be.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.