Menu

Fynboerne

1939-02-25

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Johan Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har modtaget et brev fra Th. Oppermann indeholdende aktier til en værdi af 4400 kr. til Andreas/Puf og Johan/Lysse. Oppermann ville hermed takke for den gæstfrihed, han i sin tid mødte hos Larsens forældre.
Larsen solgte 30-31 billeder på sin udstilling.
Johs. V. Jensen har fra Ny Carlsbergfondet fået afslag på støtte til Larsens rejse til Amerika, men fonden vil i stedet gerne købe nogle billeder af Larsen. Jensen rejser nok heller ikke, da han frygter, at der udbryder krig.

Transskription

Kjerteminde 25 Febr. 1939.

Kære Lysse!
Maa jeg ønske Dig til Lykke med Din Værdighed som Aktionær i de danske Sukkerfabriker. Da jeg kom her hjem fra Kjøbenhavn, hvor jeg havde haft det skidt og et Par Gange maatte lægge mig med Feber, blev jeg liggende et Par Dage mest fordi Vinden var østlig med Kulde. Næste Mrg kom Frk Hansen op til mig med Postkvitteringsbogen og et meget stort Brev til Værdi 4400 Kr. Det viste sig at indeholde 2 Aktier i Sukkerfabrikern og et Brev fra Oppermann der skrev, at i Erindring om den Gæstfrihed han havde nydt i mine Forældres Hjem havde han faaet den Ide, at han vilde give Dig og Puf hver en Aktie som synligt Udtryk for sin Taknemmelighed. Puf forlangte straks ”Politiken” for at se i Kurslisten og fablede om at møde op paa Fabrikernes Generalforsamling. Det gik godt med Udstillingen jeg havde solgt 30 eller 31 da jeg rejste og de mente at kunde sælge et Par Stykker til og hængte Resten op i Kontoret. Johs V. havde søgt Ny Carlsbergfonden om Penge til at jeg kunde rejse med til Amerika, men fik det Svar at de gav ikke Penge til noget uden for Danmark men de kunde godt købe nogle Billeder af mig. I den Anledning var Ussing her i Onsdags og tog 4 Billeder ud som er sendt over til dem til Udvalg. Rejsen bliver vist ikke til noget da Johs V er bleven bange for at der skal blive Krig. Men Pengene er jo lige gode for det. Nu faar Du ikke mere denne Gang da jeg maa ned med Brevene. Vi har det godt allesammen lille Thora kan gaa alene nu. Mange Hilsner fra os alle til Jer allesammen

Din
Far.

P.S.

Oppermanns Adr:
Th. Oppermann
Stockholmsgade 41
Kjøbenhavn Ø.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A