Menu

Fynboerne

1949-12-20

Afsender

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsens har fået Johans ex libris fra trykkeriet, men han orkede ikke at sende dem, da der skulle udfyldes så mange formularer.
Matilda/Lille er blevet gift med von Dardel.
Klaks er død, og familien har været til bisættelse. Der blev holdt smukke taler i Husby Kirke. Da man derefter kørte mod krematoriet i Odense, løb Lars Swanes bil tør for benzin, så han og hans selskab kom for sent. Birkerødderne tog med til Kerteminde til svinekoteletter.

Transskription

Kjerteminde 20 Decbr. 1949

Kære Lysse og Bimse!
Jeg fik forleden Bimses Ex libris fra Trykkeriet i Odense. De var pakkede saa udmærket ind, at jeg tænkte at sende dem som de var, men da Børnene i Forgaars sendte en lille Pakke til Bryllupsgave til Grethes ”Lille”, der som I vel har hørt er bleven gift med en v. Dardel, og jeg opdagede at der skulde 3 lange Skemaer med en uendelig Række Spørgsmaal der skulde besvares, og se Bagsiden med uendelige Brugsanvisninger, opgav jeg det, og sender her et Par Stkr, saa kan I jo altid ved Lejlighed faa Resten og Originalen. Jeg anskaffede dog de 3 Skemaer som jeg sender Jer til Aftenlæsning. Det var trist med Klaks, ja I har vel hørt at han døde efter en for sen Blindtarmsoperation af Bughinde- og Lungebetændelse. Vi var forleden til Bisættelsen. Der var først en Højtidelighed i Havestuen hvor Godsforvalteren og Præsten talte, derefter i Husby Kirke hvor Præsten talte igen og efter han holdt Skovrider Poul Lorentsen en meget smuk Mindetale og Tido sagde et Par pæne Ord paa egne og Forældres Vegne. Derefter fulgte vi Kisten til Odense. D.v.s. Lasse Swane der kørte for Uglen, Marie og Ursula kørte tør for Benzin mellem Geldsted og Rørup, saa laante vi ham en tom Dunk som han fik fyldt hos en Traktor paa en Mark og saa kunde han køre til en Tank paa Hovedvejen. Derfor kom vi ikke med til Crematoriet, men stødte til de andre hos Hennings hvor vi fik Kaffe. Saa kørte vi Agraren og Manse hjem og Birkerødderne fulgte med sammen med Manse til Kjerteminde hvor de fik Kocktail og Svinekoteletter og Kaffe inden de fortsatte til Birkerød. Puf kørte Manse hjem. I Dag er det Jeppes Fødselsdag. Og saa ønsker alle vi her Jer allesammen en rigtig glædelig Jul og et godt Nytaar.
Jeres JL.

Omtalte genstande

Johannes Larsen har lavet ex libris til Johan Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Charles Wedell hed også Tido.
Birkerødderne var Christine Swane og Marie Larsen.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet øverst s. 1

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A