Menu

Fynboerne

1899-10-24

Modtager

Christine Swane

Dokumentindhold

Vilhelmine Larsen opfordrer Christine Swane til at opsøge Viggo Johansen og høre hans mening om hendes arbejder. Der er store økonomiske problemer i familien.

Transskription

Kjerteminde den 24 99
10

Kjære lille Dinemor!
Nu maa Du ikke blive altfor bedrøvet naar Du hører at vi ikke kommer til at rejse før efter November og det afhænger endda af om de Herrer Forpagtere sender deres Afgift efter Ordre vi skrev i Aftes; baade til Børnene og dem – tro mig de bliver kjed af det derovre.
Faer sagde jeg skulde spørge dem hvad Tid de kom hjem for saa kunde vi maaske hente dem, tungt er det at slippe den Glæde; men vi skal være taknemlige at vi ere raske – og saa er der jo ikke saa lang Tid til Julen.
I morgen skal jeg sende Støvlerne og lidt Chokolade, Georg gav mig til min Fødselsdag, I to det vil jeg dele med Eder – Urtepotten maa vel saa blive til Du selv kommer hjem eller skal jeg sende Billederne og den med Damperen – saa maa du vel selv hente det og bære det hjem(svar mig paa det)
Jeg venter dit Tøj; for vi skal vaske Fredag og Lørdag og saa et lille Brev igjen om du har hørt hvad Herr Johansen sagde om dit Arbejde, har du ikke gjort Visit der endnu; bliv dog saa stærk at gaa frem heller høre Sandheden straks Christine end gaa i Uvished; husk du bare paa hvad Johannes og Syberg sagde det gør ikke det mindste at du har hvilet Dig i Sommer, hvad er det for noget Snak.
Lud skal have havt Indflydelse paa Olgas Tegnemaade, han giver sig jo slet ikke af med at rette, fortæl mig dog noget mere – en hel Del lille Ven nu vi ikke kom – jeg har funden en Pose med Benklæderne – saasnart jeg kan saa skal jeg faa dem ordnede.
Marie og Cathrine var efter Avisen – Mejer ligger i Sengen for Hoste de har Læge – og det hjælper dog lidt – her er ellers 2 [Patienter?] Bene Bojsen og Carl Petersen den første lever ved Champagne og det maa de helde i ham Esther kommer ud paa Mandag.
Jeg har vel fortalt dig at Muse Petersen har lejet den Lejlighed Bøtterns har; men nu kom Fruen i dag for at tale med os om en Forandring hun gjerne ønskede lille Arnold kunde ikke sendes alene paa et Værelse saa de ønskede Soveværelse i Kjøkkenet og Barnet i Spisekammeret men saa skulle det føres helt over til Stuevæggen med Indgang til den store Stue – og ingen Dør til Gangen. Kjøkkenet skulde saa være der hvor vi sov for det var saa dejlig nemt at have det ved Siden af Spisestuen da jeg nu havde set det – og hørt paa den lange Tale sagde jeg det kan De vist saa godt faa Lov til, men De maa selv bekoste Forandringen og det var rigtignok Husejerens Sag, saa skulde vi til Haven der havde hun et Lysthus – og smukke Havemøbler og mange dejlige Roser, nu faar vi se om den Sag gaar i Orden – hun helmer vist ikke der
(Nu kom Pakken jeg ledte igjennem men fandt ikke et Ord – skriv snart - )
Adolph troer vist vi er i Sverrig derfor skriver han ikke han maa have et lille Ord i Aften for hans Tøj maa jo ogsaa frem
Vilhelm maa ogsaa have et Par Ord – den smule Tid jeg har den kan jeg saa godt bruge – til Skriveri.. naar det skulde være rigtig jeg har ikke faaet takket for mine Fødselsdags Breve endnu – men I er jo da ogsaa de første du skal nok faa dine Maanedspenge til den 1. lille Ugle – det maa du stole paa; Faer ligger og sover paa Sofaen. Marie er hos Andresens hun og Ebe spiller 4 hændig sammen de har Kassen med Bravøren og længes efter at faa dig med med Violinen, har du faaet den frem Lille Dine
Fortæl os lidt om Livet derovre i Hjemmet saa er du sød hils Olga – fra din trofaste hengivne Moder

Fakta

PDF
Brev

Da

Dato fremgår af brev

I efteråret forpagtede Victor Bøttern alt vedr. Købmandsgården til grosserer Victor Bøttern undtagen detailhandlen, som blev overtaget af Georg Larsen.
Christine Swane boede på Værnehjemmet Bethania i perioder. Det blev oprettet i 1889 af Foreningen til Værn for enligt stillede Kvinder. Den skulle bl.a.hjælpe tilflyttede unge kvinder med at finde et billigt sted at bo og et arbejde.

Kerteminde
København

Adresse på konvolut

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv