Fynboerne
1920-10-13
Afsender
Alhed Larsen
Modtager
Johannes Larsen
Dokumentindhold
Skriveswane (Leo Swane) skal anmelde en udstilling. Kvindernes udstilling var dårlig.
Alhed Larsen har været til faldskærmsudspring, spillet tennis, skrevet Lysses elendige stil færdig, været til sang og til god middag hos Tutein.
Transskription
Kæreste Lavsi!
Tak for Dit Brev i Gaar og i Dag. Du har det jo godt naar Du nu bare kunde komme i Gang med at male, men det kommer vel nok. – Jeg kan ikke træffe Lysse før Kl. 3 ½ og Brevet skal af Sted med Toget ½ 2, men saa skal jeg skrive om det i Morgen jeg tænker, han bliver henrykt ved Udsigten til at komme paa Jagt, bare dette smukke Vejr vilde holde sig. Jeg har ikke læst det af Bister, som Calle og andre skal svare paa. Derimod har jeg læst hans Anmeldelse af Bogen, den er god men jo mest Citater. Skriveswane skal anmelde den i Tilskueren. Jeg har været paa Kvindernes Udstilling. Den er haarrejsende slet, kun ganske enkelte pæne Ting der drukner i alt Møjet. Den har ligefrem givet mig Lyst til at lave en Udstilling.
Skrevet lodret i venstre margen: Lysse er flittig nu
Jeg tænker Lysse og jeg skal spille Tennis i Eftermiddags [s’et overstreget]. I Søndags var der igen Faldskærmsudspring paa Flyvepladsen, de andre + Klavs og Brincker cyklede dertil, men da jeg jo ikke har min Cykle, blev jeg hjemme og spillede Tennis med Magisteren og Hr. og Fru Thalbitzer. Mag. og jeg var sammen mod de to andre, jeg var meget benovet ved at spille med de drevne Spillere. I Begyndelsen tabte vi men tilsidst vandt vi over dem med 6 Spil mod 3! Det var meget stolt, de roste mig meget og sagde jeg havde gode Anlæg for det. Jeg er øm i Anklerne endnu, vi spillede i flere Timer. Om Aftenen hjalp jeg Lysse med en dansk Stil han var ude af sig selv af Søvn da han havde spadseret hele Natten i Rude Skov med Klavs, Brinker og Tuteinerne, vi blev ikke færdige før Kl. ringede han skulde saa gøre den færdig paa [Indsat lodret i venstre margen]: Du maa ikke sige det om Stilen til Høpfner [indsættelse slut] Sengen, men da jeg havde Mistanke til at det blev skidt hentede jeg Manuskriptet næste Form. mens han var i Skole. Og ganske rigtig: var det rent gyseligt hvad han havde skreven. Jeg skrev saa Slutningen om * [i venstre margen, lodret] * inden jeg tog til København med Toget. [Indskud slut] lagde op paa hans Bord i en lukket Konvolut, den skulde afleveres om Aftenen. Jeg er meget spændt paa hvad Karakter vi faar, den handler for og imod Dødsstraf. Han var meget henrykt over det, da jeg om Aftenen var sammen med ham hos Tuteins. Jeg kom tilbage med 7 Toget, vi [ordet overstreget] havde Time hos Bertram ½ 5 – vi var til fin Aften hos Tuteins. Kyllingesteg, Ostepind Lagkage og Madeira. Det var meget morsomt, Peter og Kjeld havde været meget optagne af at skulle være Værter for mig. Christine og Putte var der ogsaa, og Lysse altsaa. [Det følgende skrevet på side 1, lodret øverst] Nu skal jeg hen at øve mig, sidste Time gik ikke saa godt som de forrige. I Dag skal jeg ikke ind, hvad jeg er glad ved, da Vejret er saa yndigt med Solskin. Vi har ellers haft meget Taage.
Hils Klaxes mange Gange. Masser af Hilsner til Dig selv.
Din A.
Fakta
PDFDa
Kvindelige Kunstneres Retrospektive udstilling, som Alhed besøgte, fandt sted 18. september til 14. oktober 1920. Alhed beder Johannes Larsen hilse Vilhelm Larsen (Klax), og Johannes Larsen tog hjem til Velhelm 15. oktober 1920.
Alhed Larsen er i Birkerød. Hendes sønner er elever på kostskolen i Birkerød.
Kvindelige Kunstneres Retrospektive Udstilling fandt sted 18. september til 14. oktober 1920.
Camilla Bertram
- Brincher
Johannes Nicolaus Brønsted
- Høpfner
Andreas Larsen
Johan Larsen
Christine Mackie
Elisabeth Mackie
Carl V Petersen
Johan Christian Petersen
Leo Swane
- Thalbitzer
Asta Thalbitzer
Peter Tutein
Det Kongelige Bibliotek
Nej
Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien