Menu

Fynboerne

1923-09-26

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Alhed Marie Brønsted giver en detaljeret beskrivelse af hendes mangeartede opgaver i huset på Møllebakken, herunder madlavning til hele dagen og stopning af strømper. Der er også godt med fritid til bl.a. at male og gå på besøg hos familiemedlemmer.

Transskription

Onsdag d. 26 Spt.
Agrarens og Kongens Fødselsdag. 1923.

Kære Muk!
Tak for Pakken og Chokoladepølsen forleden og Brevet i Dag. Hvert andet Ord er ”spare” og hvert andet handler om Selskaber o.l. men det er jo rart hvis I kan forene disse to Ting.
Jeg har Masser af Fritid. Det hele er saa uhyre nemt. (naar vi ikke har Fremmede vel at mærke). Jeg kommer til at tænke paa at jeg har været en Idiot til at passe jer. Her faar vi altid hjemmebagt Franskbrød og Kage. Franskbrødene lægger jeg om Aftenen og bager strax om Morgenen. Det er umaadeligt nemt.
Dovenskaben er lagt paa Hylden for Tiden. Der er Tid til baade at læse, spille og male. Jeg har lavet 4 Pasteller, hvoraf den ene (en stor) er den bedste jeg over Hovedet har lavet (af Pasteller) Jeg har benyttet de sidste Dages Regn til at stoppe mine Strømber i og hjælpe ogsaa Tante Be med sine ["sine" overstreget] hendes. De er ”storstilede” lige som alt andet herovre. Der er en mægtig Papæske med over 100 Par og paa hver Strømpe er mindst 11 Huller (bogstavelig) sjældent mindre end en Femøre.
Du beder om en Plan over Dagen. Den er omtrent saadan: Op Kl. ½6, tage Morgenbad, gøre en Smule Gymnastik, gøre mit Værelse [ulæselig linie] Tante Be og Tante Elle sætte Grøden over Kl. 10 og passer sig selv til Middagen Kl. 12. Kl. ½1: vadske op. Kl. 1: færdig. Teen tager et Kvarter at lave og Aftensmaden tager fra Kl. 6 til ½8-8.
Forleden var Esben Hansen her. (Jeg synes godt om ham) og i Gaar Apotekerens. Jeg forstaar ikke man gider have saa meget Ulejlighed af saadan for kun to Gæster. Vi bagte nemlig baade Frankbrød, Kommensboller, Finskbrød og en Masse smaa Tvebakker. (Sandkage fik vi ikke Tid til)
I Aften er de andre omme hos Agraren at drikke Chokolade. Jeg pjækker den. Vi skal jo der om paa Lørdag igen. Jeg har lige 3 Kr. til en Gave til Tante Junge.
Har jeg fortalt at Mareje er flink? Somme Tider om Aftenen kommer hun og siger at hun har Samvittighedsnag og tører af paa nogen, Hun byder mig egne Cigaretter og kommer med Blommer til mig. – Andreasen, som faar Marejes Æg, har i Løbet af 5 Maaneder snydt hende for 300 Kr.
Nu vil jeg slutte af for i Aften, da det er temmelig sent og jeg er moden søvnig. 1000 Hilsener til jer alle fra Lomme.
P.S. Tante Junge beder om du vil sende et Aftryk af Mudis Fod.
L.

Fakta

Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Kerteminde
  • Møllebakken, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene er givet til Johannes Larsen Museet.