Menu

Fynboerne

1923-10-15

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Alhed Marie Brønsted kommer med forslag til, hvilke malerier der skal hænges op i forældrenes nye lejlighed.
Hun har været til både teater og sangaften. Nu venter store udgifter til tandlæge og forsåling af sko. Hun bryder sig ikke om planen om, at søsteren Else Birgitte Brønsted skal gå på pigeskole.

Transskription

[15-10-23.]

Kære Muksen!
Tak for Brevet og for Fars pragtfulde Tegning. Billeder kan jeg jo ikke sende før Tante Be kommer hjem – først i næste Uge, (Onkel Las har vist ogsaa nogle vi kan faa) men saa skal jeg ogsaa nok være undervejs med det. Skal I ikke have det Billede der hænger paa Dagligstuedøren sat i Ramme? Bare fordi det ellers bliver ødelagt og fordi jeg synes der er morsomt i alt Fald at have een af mine Ting. De andre maa I (det lille med Sk[ulæseligt] undtages) ”for Guds Skyld” ikke hænge op. Du maa endelig sende mig Prøver, baade af Gardinerne og alt andet.

Aften sent.
Jeg har lige været væk med Tante Elle nede paa Hotellet og høre paa noget Sang. Tante Junge var der ogsaa og vi drak Kaffe hos Fru Nielsen bag efter. Paa Torsdag skal jeg i Theatret. Fru Nielsen har inviteret mig til at se ”Ebberød Bank.” paa Onsdag skal jeg med Tante Elle til Tandlæge. Det er nu ikke saa morsomt. Jeg er bange for at jeg skal have en Guldklump sat i. Er det slemt melder jeg mig ind i Sygekassen, det kan vist spare en Del. Nu skal mit Fodtøj ogsaa snart forsaales, saa der bliver aldeles ikke Tale om at lægge Penge op.- Bedstemoder og jeg er meget imponeret af Bes’s 106 Kr.

Nu gaar jeg i Seng, fordi jeg smadder fryser.
Hilsen til jer alle fra Lomme.

P.S. Jeg synes ikke det er nogen viddere begejstrende Tanke at Mudi skal gaa i Pigeskole.

Nu maa I endelig sende mig et Par Ord paa Lørdag og helst sætte Navn paa Møblerne naar I sender Skizzen.
L.

Fakta

PDF
Brev

Da

En anden person end Alhed Marie Brønsted har skrevet dato på brevet.

Kerteminde
  • Møllebakken, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene givet til Johannes Larsen Museet.