Menu

Fynboerne

1902-07-27

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed ved ikke, om Johannes Larsen er i Nordskov eller Kerteminde. Hun håber ikke, at han er ude i stormvejret.
Godt, at lille Anna kom sig hurtigt.

Transskription

Kæreste lille Lavsi!
[Nu v]ed jeg jo ikke, hvor jeg skal [send]e hen, til Nordskov eller [K]erteminde, jeg vælger det sidste [da] Vejret jo har været noget ustadig. (Fader sidder og siger ”værsgo Ladersen” og beder mig hilse) jeg vil da heller ikke haabe, Du er derude i denne Storm, jeg kan ikke taale at tænke paa, Du sejler i Pram i dette Vejr. – Vi har det udmærket, Ungerne er søde og raske. – Vi har besøg af Frk. Bendix Kæreste, Madvig [? svært læseligt navn], i disse Dage, han er meget sød og tiltalende, ligner Napoleon en hel del, og er for Resten ogsaa Franskmand, han har kun været 1 Aar i Danmark men taler fuldstændig rent [og] uden Accent, det er godt [noget af papiret mangler]. Jeg skal skrive til Kunst[nerens] Fødselsdag, - mens Du [noget af papiret mangler] det? – derfor faar [Du] kun et Par Ord. – Hils [de] gamle og Uglen, hvis Du er der endnu. Hvor det var godt, at lille Anna kom saa hurtig over det. Tak for Dit Brev! jeg haaber, jeg faar et igen nu om lidt, naar Vognen kommer fra Højrup, det glæder jeg mig til. 1000 Hilsner fra Din egen Alhed
Det er nok en Ugestid endnu, at vi ikke skal ses, med mindre, Du kommer herned!!
27 – Søndag – Erikshaab.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er dateret "27 - Søndag - Erikshaab". Alhed Larsen skal skrive til Kunstnerens fødselsdag (Fritz Syberg), og han fyldte år 28. juli. Hverken i 1901 eller 1902 var 27. juli en søndag. Året er 1902, for dette år i juli blev Alhed og Johannes Larsens to drenge passet på Erikshaab, fordi Møllerens børn i Kerteminde havde skarlagensfeber. Alheds far døde i september 1902, og han var i live, da dette brev blev sendt.

Alhed og Johannes Larsens to drenge blev i juli 1902 passet hos Alheds familie på gården erikshaab, fordi Møllerens børn i Kerteminde havde skarlagensfeber.
Johannes Larsen og hans søster Christine var i samme måde i Nordskov for at male.

Erikshaab
  • Nordskov
  • Højrup, Faaborg

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien