Menu

Fynboerne

1903-04-25

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Det er trist, at Lysse er syg, men godt, at Christine Larsen (Uglen) nu kommer og hjælper Alhed.
Det har været godt vejr, så Larsen har fået malet på sit store billede. Joachim Skovgaard var i Zoo for at male kvælerslangen. Poul (s.) Christiansen kommer vist til at deltage i anden ophængning på Den Frie Udstilling, og når Larsen kommer med et så stort billede, skal der hænges om. Han har set på ramme til billedet.

Transskription

Kjøbenhavn 25 April 1903.

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet i Dag. Det maa rigtignok være svært for Dig at have lille Lysse i Sengen og saa være alene, men Uglen maa da være kommen i Gaar, hun sagde da i Gaar Morges at hun skulde rejse med Middagstoget. Jeg blev meget ked af det da jeg læste om hvor syg lille Lyssemand var, men det trøstede mig jo lidt, da jeg længere nede saa at han havde sovet og ikke hostede mere bare han nu maa komme hurtigt over det. I Dag har jeg da havt dejligt Vejr, men det er alligevel skidt naar der har været saa mange Dages Graavejr imellem, naar det er saa stort et Billede, for det er næsten som at begynde forfra, men jeg har da faaet lavet en hel Del og haaber at faa endnu mere gjort i Morgen, dersom det bliver ordentligt Vejr igen. Oppermann var ude at se til mig i Dag, han troede nok det kunde blive et godt Billede, jeg talte ogsaa med Joachim Skovgaard derude, han kom hen til mig mens jeg malede, han var ude for at male Kvælerslangen. Han vidste ikke om han blev her i Byen til anden Ophængning men Møhl Hansen gjorde det, og Poul Christiansen kom vist til at hænge op, dersom Skovgaard rejste, saa jeg kunde jo tale med dem, han mente i øvrigt at den Sal hvor mine Billeder hængte var den bedste i den frie Udstilling og han syntes at i det mindste mine Aquareller hang udmærket. Men naar jeg nu kom med saadan et stort Billede blev de jo i hvert Fald nødt til at hænge mig dem om. Jeg har været oppe hos Winkel og Magnussen i Aften for at se paa Ramme til det. Vi har spist her hos Schous i dag. Sild, Kartofler og Løgsauce og Aprikosgrød. Her var Brev fra Baronen samtidig med Dit, med et indlagt Brev til R. Christiansen. Bare det dog maa blive godt Vejr i Morgen, jeg gaar i en voldsom Spænding hver Aften. Hvordan gaar det med Din Moder?
Jeg sender her et Svar til Baronen da jeg ikke mener at det er nødvendigt at bruge 2 Frimærker naar jeg kan nøjes med 1. Mange Kys og kærlige Hilsner til jer alle tre fra
Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Det fremgår af tidligere breve, at det er billedet af påfugle, som Johannes Larsen malede på i Zoo. Nu maler han tilsyneladende også en kvælerslange.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Johannes Larsens billede af påfugle optræder ikke i Den Frie Udstillings katalog fra 1903, og dette må skyldes, at det først kom med i "anden ophængning".

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien