Menu

Fynboerne

1921-02-22

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Andreas Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen takker for rapporten om nedrivningen af møllen.
Larsen sidder hos Lehn Schiøler og maler tavler. Han deltager i megen selskabelighed, hvilket er hårdt. Larsen håber at komme hjem den 1.

Transskription

[Fortrykt:]
E. LEHN SCHIØLER
URANIAVEJ 14-16
KØBENHAVN V.

[Håndskrevet:]
22 Febr. 1921
Kære Puf!
Tak for de lange Breve og den udførlige Besked om Arbejdet med Nedbrydningen af Møllen. Jeg ved ikke hvad Ottekanter er, men jeg er glad ved at Du tager Dig saa godt af det Hele. Der er solgt for ca 2600 siden, saavidt jeg ved. Jeg sidder her hos Schiøler og laver Tavler saameget som jeg kan komme til, men vi kommer jo en Del ud og det er anstrængende. I Lørdags var vi hos Alfred Eckards sammen med Laurentius, i Søndags hos Magisteren til Frokost og hos Pang til Aften, i Dag har vi været til Frokost hos Dahlerup, og hos W & M og Xylografen, som har faaet 3 forskellige Valser hjem fra Tyskland. I Overmorgen skal vi hos Giersings og paa Lørdag til Fødselsdag her hos Schiøler og paa Søndag hele Dagen med Lysse ogsaa Fødselsdag. Jeg skal have lavet en Tavle med Gæs til og vilde forfærdelig gerne se at blive færdig til den 1ste saa vi kunde komme hjem hvad jeg længes meget efter. Dette her er strængt Vangberg kommer ikke mig ved i Forbindelse med Møllen. Mange Hilsner. Hils ogsaa Tante Elle og Pigerne.
Din Far.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Alhed og Johannes Larsen ejede to møller, som begge lå på Møllebakken i Kerteminde ganske nær ved deres hus. Den ene, Kirkemøllen, var i dårlig stand, og man tog i 1921 byggematerialer fra den til at reparere den anden, Svanemøllen. Herefter var Svanemøllen i mange år i brug, mens Kirkemøllen fungerede som bolig.
Tavlerne er de plancher af fugle, som Johannes Larsen malede til Eiler Lehn Schiølers bogværk Danmarks Fugle.

København, Uraniavej

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv