Menu

Fynboerne

1922-03-08

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen laver næsten ingenting, for det er svært at komme sig over Den Spanske Syge, og hun har lidt feber. Hun må holde sig i ro, og Bodild siger, at man nemt kan få lungebetændelse efter sygdommen. Alhed skal mødes med Munch-Petersen m.fl., og hun beder Johannes Larsen spørge Drude, om hun vil have hendes pasteller.
Putte (Elisabeth Mackie) skal have bal.

Transskription

Kæreste Lavsi
Dette er det 3die Brev, og jeg har endnu ikke hørt fra Dig, men maaske det kommer med Eftermiddagsposten. Det er jo ellers ikke meget jeg har at skrive om, jeg oplever jo ingenting, bestiller ikke andet end at læse, drive ligge paa Divanen og spadsere lidt, det er urtroligt saa lang Tid det tager at komme over saadan en Smule spansk Syge. Min lille Tur til Byen i Gaar bekom mig desværre ikke saa godt, jeg mærkede nok at jeg ikke havde det videre godt i Aftes og da jeg gradede mig, havde jeg 37 ½, som Feber betragtet er det ikk [ordet overstreget] jo ikke meget, men dog mere end jeg en eneste Gang havde det paa Klinikken. Nu har jeg forholdt mig helt i Ro i Dag og har tænkt at gøre det et Par Dage, jeg maa jo se at komme helt i Orden inden Rejsen. Naur kom op hos Drengene i Gaar, hans Udstilling er opsat nogle Dage, saa han er heller ikke rejseklar. Christine og jeg var henne paa Kroen at spise en Bøf, det er det eneste jeg har været ude i Dag, men det har ogsaa øset ned hele Eftermiddagen fra Kl. 1.
Senere. Endelig kom Dit Brev vi faar først Eftermiddagsposten kl 5 ½. Tænk at Du allerede rejser Lørdag [ordet overstreget] Søndag, hvis jeg ikke havde faaet det lille Tilbagefald havde jeg tænkt at rejse Søndag, men nu gaar det ikke. Da jeg havde faaet Dit Brev spurgte jeg til Bodild for at høre hvad hun mente, men hun sagde, at den Temperatur i Aftes var jo ikke saa lidt mere end jeg maatte have saa det vilde være galt ikke at være meget forsigtig, det var med Uforsigtighed efter spansk Syge, at man let hentede sig en Lungebetændelse. Jeg har nu ikke været uforsigtig, kun den lille Rejse ind til Mor i Gaar og i Dag har jeg det bedre igen – ingen Feber – saa jeg kan ikke tro andet end at jeg kan blive i Orden til at rejse Tirsdag eller Onsdag. – Jeg maa ud paa den fri at ordne med Erichsen, ligesaa hos Munch-Petersen, samt ordne med Billedernes Hjemsendelse. Kan Du ikke ringe til [resten af teksten skrevet på side 1 på modsatte led i forhold til resten af brevet] Drude og spørge om hun vil have mine Pasteller derud?? og saa lade mig det vide. Tag og gør det. – Senere end Onsdag kan jeg heller ikke rejse hjem, naar den søde Putte skal have sit Bal om Lørdagen, saa maa hun rejse om Fredagen. – Sikke noget med den Jacobsen, bare nu Harald faar ham ordnet. Og Delcomyn? – Chr. hilser, hun sidder og spiller, gaar til Postkassen med dette for mig. –
1000 Hilsner
fra Din A.
8de Marts

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet mangler årstal. Det er skrevet i 1922. Alhed svarer på en mængde ting, der er omtalt i Johannes Larsens brev til hende også 8. marts.

Alhed Larsen rekreerer sig hos sin søster i Birkerød.
Det fremgår af brev fra Johannes Larsen til Alhed 8. marts 1922, at der foregår forhandlinger mellem Harald og Jacobsen i Kerteminde Bank om at banken nøjes med 5000 kr. Johannes Larsen beder i samme brev Alhed Larsen om få nogle penge hos Munch Petersen - formodentlig penge Munch Pedersen skylder Johannes Larsen. Det er vanskeligt at afgøre, hvem Harald er, da familien Larsen kendte flere med det navn.
Af Johannes Larsens næste brev til Alhed fremgår det, at Drude Jørgensen gerne vil udstille Alheds pasteller (i Fyns Forsamlingshus).

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien