Menu

Fynboerne

1923-10-20

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Inden Alhed Larsens hjemkomst bliver der gjort grundigt hovedrent i hele huset. Bedstemor Laura Warberg er også i fuld sving. Hun har været ked af et manglende brev fra datteren Louise.
Et omfattende tandlægebesøg venter AMB om et par dage. Hun venter spændt på mere nyt om indretningen af forældrenes nye lejlighed.

Transskription

Lørdag d. 20-10-23.

Kære Muksen!
Jeg synes jeg maa fortælle dig lidt om hvad her foregaar nu, selv om det er skuffende Nyt. For Øjeblikket sidder Puf, Mareje og jeg i Dagligstuen, hvor der er Varme. Puf og jeg gaar på 3die Dag med en skrækkelig Forkølelse. Puf har ligget i Sengen og haft Feber. Jeg har været hæs som en Ravn og har ondt i Halsen endnu. For Øjeblikket snøfter vi om Kap.
Bedstemoder var ovre i Eftermiddag og fortalte mig hun havde faaet Kort fra Dig (Vi holder ordentlig sammen kan du nok se) og at hendes forrige Brev var gaaet tabt – stakkels Bedstemoder saa skuffet hun var de første Dage, da hun ikke fik Svar.
Du kan tro Bedstemoder ”huserer” (som hun selv kalder det) herovre for Tiden. Her skal jo gøres fint til Tante Be kommer hjem. I Gaar ordnede vi Sovekammeret. Bedstemoder laa selv ned og børstede Tæppet af; jeg skurede Gulvet. Bag efter gjorde Bedstemoder i Stand i Puttes Værelse og jeg pudsede alt Kobber og Messingtøjet – et Arbejde der tog over tre Timer. I Dag er Stuerne nedenunder blevet gjort fine. Bedstemoder har tørret Vindueskarmene og Mareje har skuret Gulvene og jeg har pudset Vinduerne det meste af Dagen. Jeg har gjort Tante Be’s lille Stue i Stand. Hvis du kan gøre dig – Regnet om hvad Onkel Las og Putte kan svine til i 14 Dage, kan du ogsaa nok tænke dig hvilket stort Arbejde det var.
Gardintøjet ser glimrende ud. Jeg har regnet ud, at Dagligstuen omtrent maa svare til denne i Størrelse – er det ikke rigtigt?
Jeg skal til Tandlæge paa Fredag – 4 Huller og de 2 skal der Guldplumber i. Det kan ikke nytte med Sygekasse, for det varer 6 Uger inden det træder i Kraft, og mit er meget overhængende.

Tak for Brevet! Hvad har jeg i Urtehaven? Jeg glæder mig mægtigt til at sende Billederne. Faar jeg ikke en møbleret Plan over Stuerne (med navn paa hver Genstand) og en Skizze over Ophængningen af Billederne?
1000 Hilsener til jer alle fra Lomme.
Puf og Mareje hilser.

Fakta

Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Kerteminde
  • Mølleløkken 14, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene givet til Johannes Larsen Museet.