Fynboerne
1898-09-13
Afsender
Laura Warberg
Modtager
Albrecht Warberg
Dokumentindhold
Hempel Sybergs søster har ligget syg i Heden.
Laura Warberg er spændt på at høre om Thorvald og Johanne/Junge har fundet sammen igen. En bekendt, der havde været i selskab med Thorvald, syntes at han var forceret.
Hempel Syberg har det godt igen. Han har bedt Laura følge hans søster til Lerchenborg, men hun havde ikke lyst.
Laura må hurtigt vide, om Niels Holm skal have hø.
Transskription
[Håndskrevet på kuvertens forside:]
Hr. Godsforvalter Warberg
cand. jur.
Gothersgade 129 – 4.
København K.
[På kuvertens bagside:]
Poststempel.
[I brevet:]
p.t Odense – Mandag.
Kære Abba!
I Fredags fik jeg et Brevkort fra Syberg med Anmodning til mig om at møde i Heden samme Dag Kl. 3 og køre med ham hjem, helst skulde jeg blive nogle Dage for at underholde hans Søster, som har ligget syg her en Uges Tid, men nu dog var paa Benene igen. Jørgen kørte mig altsaa til Heden og Marie var saa rask, at vi har kunnet snakke ret af Hjærtens Lyst i disse Dage. Det værste for mig ved at rejse hjem efter var det, at jeg længtes saa meget efter Brev fra Dig, navnlig efter at høre om Thorvalds Besøg hos Dig, om der mulig er udtalt noget Haab fra hans Side om det kunde falde i Lave igen mellem dem. Jeg hørte paa Sandholt, at han skulde til Slelde at staae Fadder i Gaar og jeg var derfor i Lørdags paa Banegaarden for at kigge efter ham og hans Moder men saa ingen. I Eftermiddag rejser jeg hjem og vil prøve igen at see efter dem ved Iltoget fra Jylland. Syberg og jeg har været en lang Visit hos Junker; Fruen var nylig kommen fra Madnedsund og havde været en Del sammen med Thorvald, som hun syntes var forceret livlig, men hun talte ikke alene med ham altsaa slet ikke om Johanne. Der blev spillet noget, som Junge ogsaa spillede, og det gjorde meget Indtryk paa ham. – Syberg har det saa udmærket godt nu siger han selv. I Gaar Lørdags ["I Gaar" overstreget. Over linjen skrevet "Lørdags"] var han sammen med alle fra Slagteriet en Tur til Stige ad Kanalen, men fra Aftenspisningen og Dandsen trak han sig tilbage. Thora læser flittig og er glad ved det; Mathematik falder hende ikke svært-
Syberg har tigget mig om at følge Marie til Lerchenborg; han vilde betale hele Rejsen, men jeg har vægret mig bestemt, har ingen Lyst til at rejse mere.
– Jørgen har bedt mig spørge Dig, om Niels Holm skal have Hø; han mener Du har lovet ham lidt, Jørgen Paludan og jeg vilde synes det var rart, om han f. Ex. delte med K[ulæseligt] Skrædders denne Gang. Hvis Du nylig har skrevet til mig og ikke gider skrive igen, saa bed Muk om strax at skrive et Par Ord om Høet, da Jørgen sagde at det var Tiden at slaae – Alle Maries og Sybergs gamle Veninder har været bedt her til hendes Underholdning. Jeg længes nu efter at komme hjem og faae Brev fra Dig og høre hvordan Du har det; nu maa jo Hjemrejsen nærme sig Syberg og Marie hilser. Kærlig hilsen fra Din Smaa.
Hilsen til alle derinde. Dersom Du kommer hjem en Søndag, vil jeg prøve at faae Syberg og Thora ud den Dag; vi havde bedt dem til i Søndags, men de kunde jo ikke for Bedstemors Skyld.
Fakta
PDFDa
Datoen ses af poststemplet
Laura Warbergs søster drev et pensionat beliggende Gothersgade 129 i København.
I Heden lå ejendommen Ensomhed, som Hempel Syberg havde i fæste.
Johanne Christine Warberg og Thorvald Balslev var forlovet 1893-1898.
Warberg-familien var gode venner med von Sperling, som ejede godset Sandholt.
Hempel Syberg var medvirkende til at Andelsselskabet Odense Offentlige Slagtehuse og Eksportslagteri blev stiftet i 1897.
Bynavnet er skrevet i brevet
Adressen står på kuverten
Thorvald Balslev
Laura Balslev, f. Leth
Thora Branner
Louise Brønsted
H Junker
Johanne Christine Larsen
Otto Emil Paludan
Hempel Syberg
Warberg Kerteminde egns- og Byhistoriske Arkiv BB0345
Nej
Testamentarisk gave fra Laura Warberg Petersen til Østfyns Museer