Menu

Fynboerne

1923-11-15

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Juleforberedelser i form af ønskesedler og hovedrengøring er gået i gang. Johannes V. Jensen er i teatret i Odense sammen med Johannes Larsen. AMB har fået et træsnit i gave af Andreas Larsen.

Transskription

Torsdag d. 15-11-23.

Kære Muk!
Tak for Brevet. Sig til Bes at hun endelig maa købe sig noget til sit Værelse ellers vil Bedstemoder blive meget skuffet. Mon Far ikke kan rejse lidt før, saa han kan besøge os. og evnt. sove her en Nat? Sig han skal!
Billederne har jeg snakket saa meget om, at jeg ikke synes jeg kan mere; Jeg tænker næsten vi skal vente til Madsen bliver rask. Forhaabentlig varer det ikke længe.
Nu maa jeg udbede mig en Alen–lang Juleønskeseddel af jer alle. Der skal Tid til at finde noget ordentlig i Kerteminde.
Tante Be er nødt til at skrubbe Gulvet i Værkstedet – Først skulde Fru Grandberg skure det hele, saa skulde Tante Be hjælpe lidt til og endelig er det blevet til at Tante Be tager det allene.
Fredag.Tante Rie er taget til Odense. Hun og Onkel Las og Johannes V. skal se ”Madame Dora”.
Har jeg fortalt at Puf har foræret mig et Træsnit?
Sikke et Stormvejr det er! Dørene knalder i og et Vindue er gaaet ind. Man bliver saa underlig fredløs i saadan et Vejr. Tante Elle er hjemme et Par Dage af Forkølelse. Hun bliver tykkere. Hun skal have sig en plisseret Nederdel. Vi ryster betænkeligt paa Hovedet af hvordan det mon vil fortone sig. Plisserede Nederdele er jo som bekendt kun for trinde.
Forleden begyndte jeg paa ”Ligeløb og Kredsning i Sjælelivet” af Ludvig Feilberg. Den er underholdende; men [to overstregede linier]
Er det noget at sende saadan et skørt Brev af Sted?
Hilsen fra Lomme.

Fakta

Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Kerteminde
  • Møllebakken 14, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene givet til Johannes Larsen Museet.